Anasayfa / Basın Açıklamaları / 1 Şubat – 7 Ağustos 2015 Dönemi Sendikal Hak İhlalleri Raporu

1 Şubat – 7 Ağustos 2015 Dönemi Sendikal Hak İhlalleri Raporu

 07.08.2015 tarihinde Konfederasyonumuz Merkezinde yaptığımız basın toplantısı ile 1 Şubat – 7 Ağustos 2015  dönemine ilişkin 6 aylık “Sendikal Hak İhlalleri Raporu” kamuoyu ile paylaşıldı. Konfederasyonumuz ve sendikalarımızın MYK üyeleri ile Hak İhlalleri Çalışma Birimi üyelerimizin katıldığı basın toplantısında Sendikal Hak İhlalleri Raporu’nu Hukuk-TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Fatma Çetintaş okudu. Aşağıda basın açıklaması metni ile 1 Şubat-  7 Ağustos 2015 Dönemi Hak İhlalleri Raporumuz ve Hak İhlalleri tablosu yer almaktadır.

1 Şubat- 7 Ağustos 2015 Dönemine İlişkin

Sendikal Hak İhlalleri Raporu Basın Metni

IMG_3720

Bundan önceki 6 aylık hak ihlalleri raporumuzu İç Güvenlik Paketi tartışmalarının yoğunlaştığı Şubat ayının başında yapmıştık. Bugün ise Cumhurbaşkanının deyimiyle içinde ne varsa uygulanan İç Güvenlik Yasasının sonuçlarının yansıdığı raporumuzu paylaşacağız. Raporumuz 1 Şubat – 7 Ağustos 2015 tarihleri arasını kapsamakta olup ihlaller belli başlıklarda toplanmıştır.

AKP Hükümeti, demokrasiden ve özgürlüklerden en çok bahseden ancak hak ve özgürlüklerin her gün biraz daha budandığı, kısıtlandığı, askıya alındığı, keyfiyet ve kuralsızlığa dayalı “AKP Hukuku”uygulayan bir hükümet olarak tarihe geçmiştir.

İçinden geçtiğimiz dönem sivil darbe özelliği taşıyan bir ara rejime denk düşmektedir. 1993-94 yıllarına benzer bir konseptle 28 Şubat döneminde olduğu gibi devletin tüm kurum ve olanaklarının muhalif kesimlere balans ayarı çekmek için yeniden dizayn edildiği bir siyasi proje başlatılmıştır. Yandaş medya, yandaş sivil örgütler ve yandaş konfederasyonlar da aynı amaç için canhıraş bir algı operasyonu yürütüyorlar.

Yolsuzluk ve Ortadoğu politikasıyla çok sayıda suça bulaşmış AKP Hükümeti ve onun Reisi Cumhurbaşkanı AKP’nin tek başına iktidar olmasını sağlamak için özel çalışmalar yürütüyorlar. Toplumsal korku ve tehditle kendilerini “istikrar için tek adres” olarak sunmak istiyorlar. İktidar uğruna bedenlerin kurban edildiği, sınırlı hak ve özgürlüklerin bile rafa kaldırıldığı zor günlerden geçiyoruz.

Sizlere sunduğumuz sendikal hak ihlalleri tablosu ve son altı aylık dönemi kapsayan raporumuzda da göreceğiniz üzere ihlaller giderek ağırlaşmakta, yaygınlaşmaktadır. Hatta iktidar borazanı yandaş Konfederasyonun yeni ve eski temsilcileri, kendi dışındaki tüm sendika ve konfederasyonların gereksiz olduğunu, kapatılmaları gerektiğini ima eden açıklamalar yapma sefilliğinde bulunabiliyorlar. KESK’in bin bir bedel ödeyerek oluşturduğu zemin üzerinde kurulan, Hükümetin arka bahçesinde ve fideliğinde hormonlanarak büyüyen, sendikal mücadelenin yüzkarası bu yandaşlar, sendikalarımıza yönelik baskıları adeta teşvik etmektedirler.

Yandaş sendika temsilcileri işi sendikalarımızın eylem ve etkinliklerini engelleme, ihbarda bulunma ve tutanak tutma noktasına getirmişlerdir.

Daha birkaç gün önce, 3 Ağustos 2015 tarihinde TİS görüşmeleri için Ankara/AŞTİ önünden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürümek isteyen yönetici ve üyelerimize polis gazla, copla ve kalkanla saldırmış, bu sırada Eğitim, Örgütlenme ve Basın-Yayın Sekreterimiz İlhan YİĞİT ile BES işyeri temsilcisi Sinan OK darp edilerek gözaltına alınmıştır.

Basın açıklaması metninin tamamı için tıklayınız.

Hak İhlalleri Raporu için Tıklayınız.   

Hak İhlalleri Tablosu için Tıklayınız

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 5 =

Örnek Resim