Anasayfa / Basın Açıklamaları / Ankara 2 Nolu Şube Basın Açıklaması

Ankara 2 Nolu Şube Basın Açıklaması

Yenişehir PTT önünde yapılan basın açıklamamıza Genel Başkanımız Ufuk BEYTEKİN ve MYK üyelerimizin katılımı İle basın metnini Ankara 2 Nolu Şube Başkanımız Yaşar POLAT okudu.dscn010611

Basın Metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Bugün burada Başkent Ankara’nın göbeğinde herkesin gözü önünde ve PTT Genel Müdürlüğünün bilgisi dahilinde gerçekleşen bir kanun ve kural tanımamazlığa karşı emekçilerin haklarını savunmak için toplandık. Yayınlanan genelgeye rağmen takındığı tutumla Genel Müdürü ve onun temsil ettiği tüzel kişiliği boşa çıkaran,kendini Genel Müdürlüğün ve yayınlanan genelgelerin üstünde görerek uygulamadan dolayı Yenişehir PTT Merkez Müdürlüğü emekçilerinin zarar görmesine neden olanları savcılığa suç duyurusunda bulunmak için toplandık.

Bir aydır PTT Genel Müdürlüğünde tuhaf şeyler olmaktadır. Yıllardır örgütlenme alanımıza giren tüm emekçiler adına sürdürdüğümüz ekonomik ve demokratik hak alma mücadelesinde böylesine bir genelge karışıklığı ve taşra yönetiminin de bu kadar ısrarlı kuralsız davranış ile karşılaşmamıştık. Üstüne üstlük bu kadar kuralsızca davranış, Genel Müdürlüğün gözü önünde olunca ve sendikamız tarafından da genelge sahibi Daire Başkanı ve Genel Müdür bu konuda bilgilendirildiği halde şu ana kadar bu hukuksuzluğa hiçbir müdahale yapılmaması tarafımızdan şu sorunun sorulmasını zorunlu hale getirmiştir. Acaba PTT Genel Müdürlüğü yayınladığı genelgede kullandığı dili ve getirmeye çalıştığı standartları Avrupa ayarında bir kurum oluşturmak için mi kullanıyor yoksa çalışanlarını A.Ş’ e geçiş süresi için oyalama olarak mı kullanıyor?

Yayınladığı genelge ile bilim ve teknolojide yaşanan gelişmeleri tecrübesi ile birleştirerek inter-aktif hizmet sunduğunu ve bunun yanında kurmuş olduğu 1000 adet PTT-Matik ile müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini en üst düzeyde karşıladığını beyan eden PTT Genel Müdürlüğü bunun bir sonucu olarak çalışma saatlerinde yeni bir düzenlemeye gidilmesinin zorunlu olduğunu ifade etmiştir.Genelgesinde “Kuruluşumuzun vitrini konumunda olan merkezlerimizde hizmetlerin yetkin personel ile etkin olarak verilmesini, motivasyonun artırılarak iç ve dış müşteri memnuniyetinin artırılması, biriken nakdin zamanında banka hesaplarına naklinin sağlanması, hizmetsiz işgücü istihdamının önlenmesi ve öz kaynaklarımızın rasyonel bir şekilde kullanılması” gibi hepimizin kabul ettiği Avrupa normlarında bir kuruluş olmanın gerekliliklerinden olan sebeplerle ifadesini kuvvetlendiren PTT yönetimi bu normların diğer bir ayağı olan çalışanlarının da haklarının korunması konusunda nedense gözünün önündeki hukuksuzluğa tam 23 gündür sessiz kalmaktadır. Sorun net olarak ortadadır.Standartlarını beyan etmiş, hedeflerini ve yapılması gerekenleri ortaya koymuş bir PTT yönetimi ve aynı yönetimin sessiz kaldığı, bu genelgeleri hiçe sayan ve emekçilerin haklarını görmezden gelip onları istediği gibi çalıştıracağını sanan Merkez Müdürü ve Ankara PTT Başmüdürüne buradan sesleniyoruz.

KESK Haber-Sen olarak talebimiz açık ve nettir. D aha önce birçok şehirde yapmış olduğumuz eylemler ile bunu dile getirmiştik. Cumartesi ve Resmi tatillerde çalışmak istemiyoruz, ya hakkımız olanı verin ya da uygulamayı sonlandırın. 15.07.2011 tarih ve 7918 sayılı genelge ile bu talebimiz gerçekleşmiştir. 01 Ağustos 2011 tarihinden itibaren hafta içi 8.30-17.30 arası çalışması gereken Cumartesi ve Resmi tatillerde kapalı olması gereken Yenişehir PTT Merkezindeki hukuksuz uygulamaya derhal son verilmelidir ve sorumlular Disipline sevk edilmelidir. Emekçilerin ısrarlı ve makul taleplerine rağmen haklarımızı görmezden gelerek Avrupa normlarına uygun bir PTT oluşturmak imkansızdır. Emek en yüce değerdir şiarıyla PTT merkezleri baz alınarak yayınlanan genelgenin aynısının tüm Dağıtım Toplama Merkezi Müdürlükleri ve Kargo İşleme Merkezleri ve servisleri içinde yayınlanmasını talep ediyoruz.       23.08.2011dscn01042

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + 8 =

Örnek Resim