Anasayfa / Basın Açıklamaları / Bizi de Alın Memleket Kurtulsun!

Bizi de Alın Memleket Kurtulsun!

Bu sabah Konfederasyonumuz KESK’e ve bağlı sendikalarımızın çok sayıda yöneticisi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Başta KESK Genel Başkanımız Lami Özgen olmak üzere 71 arkadaşımız gözaltına alındı. Bu konu ile ilgili KESK Genel Sekreterimiz İsmail Hakkı Tombul saat 10.30’da basına bilgi verdi.
DİSK, TMMOB ile çok sayıda emek ve demokrasi güçleri ile siyasi parti temsilcisinin de katıldığı açıklamada KESK Genel Sekreterimiz, KESK’e yönelik operasyonun sebebinin KESK’in kamuda sürdürülen yeni düzenlemelere karşı olan itirazı olduğunu vurguladı.
KESK Genel Sekreterimiz İsmail Hakkı Tombul, bugün Türkiye’de olağan hale gelen, ancak olağanüstü olan bir operasyonunun gerçekleştirildiğini belirterek, “AKP eliyle KESK Genel Başkanı ve sendika yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 71 kişi gözaltına alındı. Bu sayının giderek artmasından kaygı duyuyoruz. Çünkü AKP hükümeti kendisi gibi düşünmeyen herkesi gözaltına alıyor. Bu gözaltıların nedeni 21 Aralık grevi, 28 Mart’ta ‘4+4+4’ yasasına gösterilen direniş ile toplu sözleşme sürecinde gerçekleştirilen 23 Mayıs grevidir, yani emek ve demokrasi mücadelesinin öznesi haline gelen KESK ve bağlı sendikaların yürüttüğü mücadeleyi sınırlama çabasıdır” dedi.
Hükümetin Suriye’ye müdahaleye hazırlandığını ve operasyonun bunun öncesine gelmesinin tesadüf olmadığını söyleyen Tombul, Hükümetin “açılım” adı altında demokrasi yerine sendikalarda yer alan Kürtleri tutukladığını belirterek, “Baskılar Bizi Yıldıramayacak” “Şimdi KESK’li Olma Zamanıdır” dedi.
Tombul, Ankara’da bugün akşam saat 17.00’de Kızılay YKM önünden Başbakanlık’a yürüyeceğimizi, tüm illerde alanlara çıkarak gözaltıları protesto edeceklerini sözlerine ekleyerek açıklamasını bitirdi.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − one =

Örnek Resim