Anasayfa / Basın Açıklamaları / Gazeteci tutuklamaları dayanışmaya gözdağıdır

Gazeteci tutuklamaları dayanışmaya gözdağıdır

Dönem Sözcülüğünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) bir açıklama yaparak Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin ve Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasının hukukla bağdaşmadığına dikkat çekti. GÖP’ün açıklamasında şu görüşler yer aldı:

 “Özgür Gündem Gazetesi’ne sembolik olarak nöbetçi yayın yönetmenliği yapan dokuz gazeteci hakkında soruşturma açılması ardından Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu,  gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı, Evrensel Gazetesi yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasının hukukla bağdaşmadığını düşünüyoruz.

Söylemleriyle yargıyı etkileyen, gazetecileri her gün hedef gösteren,  gazetecilik dayanışmasına göz dağı vermek isteyen iktidar, aslında halkın haber alma hakkını engellemektedir. Bu tutuklamaların dünyada ülkenin itibarını zedeleyeceğini, çağdaş, evrensel hukukta ve meslek ilkelerinde yeri olmayan bu tutumun kınanmasına yol açacağı doğaldır.

Bu açıdan iktidarı, özellikle de yargıyı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. Maddesi’ndeki ilkelere uymaya davet ediyoruz. Tutuklanan arkadaşlarımızın bir an önce serbest kalmasını istiyoruz. Türkiye’nin böylesi bir baskı ve korku iklimine sokulmasının yurttaşlara hiçbir yararı olmayacağına inanıyoruz.

Türkiye’nin onca ekonomik, iç ve dış sorunu varken, ısrarla gazetecilerle uğraşan bir iktidara sahip olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engellemeye yönelik bu olaylar çağdaş demokratik ülkelerde yaşanmaz.  İktidardan halkın haber alma hakkı ile basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü konusunda somut adımlar atmasını talep etmeye devam ediyoruz.”

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =

Örnek Resim