Anasayfa / Basın Açıklamaları / Gizli Eller İşbaşında!

Gizli Eller İşbaşında!

BASINA VE KAMUOYUNA
Gizli Eller İşbaşında!

Sendikamızın Genel Merkezine hafta sonu girildiği Pazartesi sabahı çalışanlarımız sendikaya geldiklerinde tespit edilmiştir. Yaşanan olayın bir hırsızlık vakası olduğundan şüpheyle emniyet yetkililerine haber verilmiş, MYK üyelerimiz ve sendika avukatının da bulunduğu halde incelemelerde bulunulmuştur.

Yapılan incelemeler sonucunda yaşanan olayın basit bir hırsızlık vakası olmadığı açıkça görülmektedir. Sendikanın tüm odalarına tek tek girildiği, kilitli olan çekmeceler dahil tüm masaların adeta didik edilerek evrakların ortaya saçıldığı tespit edilmiştir. Sendikamıza giren kişi veya kişilerin herhangi bir eşyayı almamaları, özellikle kilitli olan dolabı açmalarına rağmen dolaptaki dijital kamerayı bile almamaları, içeriye gelenlerin maksadının ne olduğu konusunda kafamızda çeşitli soru işaretleri oluşturmuştur.

Bilindiği gibi Sendikamızın örgütlü olduğu PTT Genel Müdürlüğü’nün öncelikle A.Ş. yapılarak arkasından özelleştirilmesine sağlamayı hedefleyen yasa tasarısının bu hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi beklenmektedir. Sendikamız PTT A.Ş. yasa tasarısına karşıdır ve bu tasarının yasalaşmaması için hem işyerlerinde hemde alanlarda mücadele sürdürmektedir. Sürdürdüğümüz mücadelenin kamuoyunda konuyu yoğun biçimde tartıştırdığı, PTT yönetimi ve AKP hükümeti üzerinde ciddi bir basınç oluşturduğu görülmektedir.

Sendikamıza hırsızlık süsü verilerek girilmesi ve hiçbir eşyanın çalınmamasına rağmen tüm dökümanların didik didik edilmesi ile PTT A.Ş. yasa tasarısına karşı sürdürdüğümüz mücadele arasında bir bağ olduğu kanısındayız. Sürdürdüğümüz mücadeleye ilişkin bilgi toplamak amacıyla son yıllarda kamuoyunun gündemine sıkça gelen yasa dışı dinlemelerin Sendikamız mekanında da yapılabilmesi için cihaz yerleştirilmesi yada dinleme için konulan cihaz yada cihazların alınması için Sendikamıza girilmesi de ihtimal dahilindedir.

Bilinmelidir ki, Sendikamızın her türlü faaliyeti başta üyelerimiz olmak üzere herkese açık ve şeffaftır. Herhangi bir konuda yazışmalarımıza ihtiyacı olanlara her türlü belgemizin bir kopyasını vermeye hazırız. Yine eylem ve etkinliklerimiz kamuoyuna ilan edilmekte, yazılı ve sözlü olarak çalışanlara duyurulmaktadır. Böyle gayri meşru yöntemler kullanılarak Sendikamız mekanının talan edilmesi asla kabul edilemez.

Sendikamız gerekli hukuki girişimleri başlatmış olup, söz konusu olayın gerçek yüzünün ortaya çıkarılmasını ve sorumlularının yargı karşısına çıkarılması için emniyet güçlerini ve savcıları göreve davet ediyoruz. 29.04.2013

HABER-SEN
MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − five =

Örnek Resim