Anasayfa / Basın Açıklamaları / GÖREVDE YÜKSELME DİLEKÇESİ VE BASIN METNİ

GÖREVDE YÜKSELME DİLEKÇESİ VE BASIN METNİ

PTT Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nın 28.08.2013 tarihli yazısında memur pozisyonunun doldurulmasına teminen görevde yükselme sınavı yapılacağı duyurulmuş ve başvurular yapılmıştı.

PTT A.Ş. nin yeni memur alacağı duyurusu memur norm kadrosunu önemli ölçüde dolduracağından görevde yükselmenin önünde engel olacağı düşüncesiyle kaygımızı dile getirmek için Başmüdürlüklere verilecek dilekçe örneği aşağıdadır.

Konuya ilişkin basın açıklaması  metni,

BASINA VE KAMUOYUNA

Hepimizin bildiği üzere AKP hükümeti,173 yıllık PTT kurumunu çıkarmış olduğu bir yasa ile yandaş – sarı sendikanın da sonsuz desteğini alarak A.Ş yaptı.

Yani 173 yıllık koca çınar AKP Hükümeti ve yandaş- sarı sendikanın balta darbeleriyle devrilmiştir.

Şirketleşme sürecine girildiğinde KESK HABER-SEN olarak gösterdiğimiz net tavır,vermiş olduğumuz işyeri ve alan mücadelesi bütün çalışanlar tarafından çok iyi bilinmektedir.

Hepimizin hatırladığı gibi;

Bir yandan işyeri gezileri, yürüyüşler, grevler ve mitingler yaparak şirket mantığının ne demek olduğunu çalışanlara ve kamuoyuna anlatıp, çalışanların ortak örgütlülüğü ve mücadelesiyle bu sürece cevap olunacağının çalışmasını yaparken,

Diğer yandan Hükümete yardakçılık yapan yandaş-sarı sendikanın, ortak örgütlenmeyi baltalayan, Grev kırıcılığı yapan tavır ve tutumuyla da mücadele etmek zorunda kalıyorduk.

Bizler KESK HABER-SEN olarak şirketleşmenin

· Güvencesizlik getirdiğini

· Performansa dayalı bir çalışma sistemini getirdiğini

· Esnek – kuralsız çalışma koşullarını getirdiğini

· Çalışanların iş hayatının yöneticilerin iki dudağı arasında olduğunu vb.

Her fırsatta anlatırken, maalesef ki yandaş-sarı sendika, Anonim Şirket olmanın nimetlerinden, faydalarından bahsedip çalışanların aklını karıştırarak mücadele azmini kırmakla meşguldü.

Gelinen aşamada A.Ş ilk meyvelerini vermeye başladı. Maalesef bu meyveler zehirliydi ve çalışanlar mağdur oldu. Şöyle ki;

PTT yönetimi geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni personel alımı ilanı ile kuruma

1025 dağıtıcı ve 2332 gişe memuru ayrıca Av., Mühendis,Teknisyen alacağını, alınacak personeli de Kasım ayı içinde işe başlatacağını duyurdu.

Artık kurumumuzda üç farklı çalışan profili oluşmuş olacak. Bunlar;

· 657 ve 399’a tabii kadrolu personel

· İdari Hizmet sözleşmeli personel

· Taşeron firma çalışanlarıdır

Aslında düz mantıkla bile bakıldığında, amacı çalışanları birbirine kırdırmak olduğu anlaşılan bu uygulamaya; kurum içinde iş barışını bozacak, çalışanlar arasında huzursuzluk yaratacak olmasından dolayı tepkiliyiz ve bütün çalışanları bu tehlikeye karşı uyarıyoruz.

Esasen oluşturulmak istenen modern dünyanın çağdaş kölelik koşullarıdır.

PTT Yönetimi tarafından, kurum içi unvanda yükselme koşulları oluşturulmadan, dışarıdan memur alması, yıllardır unvan bekleyen binlerce dağıtıcı tarafından tepkiyle karşılanmış, huzursuzluğa neden olmuştur.

Yeni memur alımlarıyla; yıllardır bu kurumda ağır çalışma koşullarında, Yağmur-Çamur, Kar-Fırtına, Bayram-Seyran demeden fedakârca çalışan ve her çalışan gibi idealleri, gelecek planları ve kariyer hedefleri olan dağıtıcıların unvanda yükselmelerinin önünü büyük ölçüde kapatacağı kaygısı taşıyoruz. Önceki yıllarda kurumun istediği şartları tutan her dağıtıcı yılbaşında memuriyete geçerdi. Son iki yıldır bu geçişler engellendiği gibi birde kurum içi sınav getirildi.

Aslında bu durumun asıl sorumlusu çalışanları temsilen kurum yönetimiyle görüşen, kapalı kapılar ardında kendi bireysel menfaatleri için çalışanları satan, grevden kaçan yandaş- sarı sendikadır.

BURADAN PTT YÖNETİMİNE SESLENİYORUZ

Büyük bir bekleyiş içerisinde olan, unvan bekleyen Dağıtıcıların talebini gerçekleştirmek aslında çok basittir.

· Mademki kurumun memur ihtiyacı var o halde hiçbir şarta tabii olmaksızın kurumu tanıyan, işlemleri bilen, halkla kurumsal diyalogu olan tecrübe sahibi tüm dağıtıcı arkadaşlarımızın memuriyete geçişini derhal sağlayın.

· Eğer hala gişe memuru ihtiyacınız varsa- ki var olduğunu hepimiz biliyoruz- artan miktarı yeni alımlarla karşılayın.

· Böylece hem kurumda çalışan dağıtıcıların tecrübesinden faydalanmış olur hem de hayallerinin, ideallerinin önünde engel olmamış olursunuz

KAYGILI VE TEPKİLİYİZ

Kaygılı ve tepkiliyiz. KESK HABER-SEN olarak kaygılarımızı ve tepkilerimizi her fırsatta dile getireceğiz. Unvanda yükselmenin önündeki engellerin kaldırılması ve gerekli koşulların oluşturulması için gerekli girişimlerde bulunduk, taleplerimiz karşılanıncaya kadarda mücadelemize devam edeceğiz

Topladığımız bu dilekçeleri birazdan Başmüdürlüğe verip gerekli girişimlerde bulunacağız.

Ayrıca; güya çalışanların temsilcisi olduğunu iddia eden yandaş-sarı sendikanın her konuda olduğu gibi bu konuda da çalışanları yalnız bıraktığının altını bir kez daha çizmek istiyoruz. 07.11.2013

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ…

KESK/HABER-SEN

GENEL MERKEZİ

Görevde Yükselme Dilekçe Örneği

Basın Açıklaması Metni

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =

Örnek Resim