Anasayfa / Basın Açıklamaları / PTT EMEKÇİLERİ TAM KAPANMADA VE BAYRAMDA EVİNDE OLMAK İSTİYOR.

PTT EMEKÇİLERİ TAM KAPANMADA VE BAYRAMDA EVİNDE OLMAK İSTİYOR.

BASINA VE KAMUOYUNA

PANDEMİ SÜRECİ NORMAL BİR SÜREÇ DEĞİLDİR!

PTT EMEKÇİLERİ DE TAM KAPANMADA VE BAYRAMDA EVİNDE OLMAK İSTİYOR…

Pandemi ile ilgili tam kapanma kararı, 14/4/2021 tarihli ve 31454 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile alınmıştır. Buna ilgi olarak PTT Genel Müdürlüğü de 14/04/2021 tarihli 15814 sayılı ilgi ile ilgili tam kapanmada alınacak tedbirler adı altında bütün birimlere bir yazı yayınladı.  Maalesef PTT’nin yayınladığı yazıya çoğu Başmüdürlükler uymadı. Bu yazının mesai saatleriyle ilgi maddeleri için bazı Başmüdürlükler inisiyatif kullanarak, eski çalışma saatlerini uyguladı. %50 personelle çalıştırılma adı altında dönüşümlü çalışmaya çoğu Başmüdürlük uymadı. PTT Genel Müdürlüğünün bu konularda hassas davranıp denetleme görevini de yerine getirmelidir.

Tam kapanmada bile bu kadar çalıştırılan PTT emekçileri Ramazan Bayramın da diğer kamu kurumlarında olduğu gibi idari izinli olmak istiyor. Cumhurbaşkanlığı Genelgesindeki maddenin PTT de uygulanması gerekir. Bu madde; ”Yine hizmetlerin yürütülmesi için asgari personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 10 Mayıs 2021 Pazartesi ve 11 Mayıs 2021 Salı günleri tam gün, 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü yarım gün idari izinli sayılmaları’’ denilmektedir.  PTT Genel Müdürlüğünden gönderilen, bugünlerde de çalışmayı ön gören yazısını geri çekmelidir.

Pandeminin bu kadar yoğun seyrettiği ülkemizde Posta Emekçilerin iş yükünün arttığı ve ilk günden bugüne yoğun mesai harcayan emekçilerin az da olsa bu süreçte dinlenmeleri, aileleri ile zaman geçirmesi için gereklidir. Posta emekçilerin mutlu olması ve aidiyet duygusu için bu kararlar önemlidir.

Aynı zamanda genelgeler dışında kanunlarda belirtildiği gibi resmi tatillerin nasıl olması gerektiği belidir. 2429 sayılı yasa tatil haklarını düzenlenmiştir.  PTT Genel Müdürlüğü buna uymak zorundadır.

PTT Genel Müdürlüğünü kamuoyu nezdinde bir kez daha uyarıyoruz. PTT emekçileri köle değildir. Yöneticileri açık net olarak emekçilerin haklarına saygılı olmaya davet ediyoruz. Basına ve kamuoyuna duyurulur.  10.05.2021

YAŞASIN HABER-SEN                                                                                      

YAŞASIN KESK

 

 

            HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =

Örnek Resim