Anasayfa / Basın Açıklamaları / PTT-Sen üyesi kadın emekçilere yönelik baskıyı KINIYORUZ.

PTT-Sen üyesi kadın emekçilere yönelik baskıyı KINIYORUZ.

KESK Kadın Meclisi olarak KESK Eş başkanımız Şükran Kablan Yeşil, Hukuk Sekreteri Zeynep Korkmaz ve Haber-Sen Merkez Yönetimimiz, Denetim ve Disiplin Kurullarımız, Şube Yönetimlerimiz ve İl Temsilcilerimizin katılımıyla, PTT-Sen üyesi kadın emekçilere yönelik baskı ve tehditi şiddetle kınadığımızı basın toplantısıyla açıkladık.

BASINA VE KAMUOYUNA

Kadına yönelik şiddet Türkiye’de en can alıcı sorunlardan biri olmaya devam ediyor. İstanbul sözleşmesinin feshi, kadına yönelik işlenen suçlarda uygulanan cezasızlık politikaları, iktidarın söylemleri kadınların yaşamlarını giderek daha da daraltıyor.

Kadınların sosyal hayatta uğradığı şiddet, çalışma yaşamında da mobbing ayrımcılık ve tehdit olarak kendini gösteriyor. Neoliberal politikalar ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle beraber kadınlara annelik ve bakım emeği rolleri yüklenerek, çalışma yaşamında güvencesiz ve esnek çalışma modelleri dayatılıyor. Eşit olmayan şartlarda, zor koşullarda,  güvencesiz ve esnek çalışma biçimleri ile kuşatılan kadın emekçilerin korunması ve güçlendirilmesi için, ILO 190 sayılı sözleşmesinin Türkiye tarafından imzalanması gerekliliği de bir kez daha ortaya çıkıyor.

Son olarak PTT’de güvencesiz çalıştırılan kadın emekçilerin firma yetkilisi Yavuz Çakır denilen şahıs tarafından baskı,  tehdit ve hakaretlere uğradığını öğrenmekteyiz. PTT SEN in sosyal medyadan yayınladığı ses kaydına göre Yavuz Çakır denilen şahıs PTT emekçisini sendikalı olduğu ve sosyal medya kullandığı gerekçesiyle yumruklamakla ve nefesini kesmekle tehdit etmiştir.

Emekçilerin ve kadınların kendilerini korumaya yönelik en ufak bir duruşa bile tahammülü olmayan bu ve benzeri zihniyetlerin, kurumları ve işyerlerini sendikasızlaştırarak hukuksuzluklarını sürdürmek istedikleri açıktır. Oysa işçilerin, emekçilerin, kadınların sendikalı olması ve sendikal mücadele yürütmesi anayasal bir haktır. Sendikalı olmak değil bunu tehditle hakaretle baskı ve mobbingle engellemeye çalışmak suçtur ve cezalandırılması gerekmektedir.

PTT genel müdürlüğü üzerine düşeni yapmalı! Bünyesinde çalışan emekçileri korumalıdır. Tehdit ve hakaretlerde bulunan Yavuz Çakır hakkında derhal gerekli işlem yapılmalıdır.

Bizler yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi veren, kadın mücadelesini yürüten Haber-Sen olarak PTT-Sen üyesi arkadaşımızla dayanışma içinde bulunduğumuzu ve takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Arkadaşımıza yapılan bu çirkin tehdit ve saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Haber-sen kadın meclisi olarak eşit işe eşit ücret için, kadınların hak ve özgürlükleri için, kadrolu, güvenceli ve insanca çalışma koşulları için mücadelemizi sürdüreceğiz. 25.09.2021

Yaşasın Kadın Dayanışması!

HABER-SEN KADIN MECLİSİ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 8 =

Örnek Resim