Anasayfa / Basın Açıklamaları / SENDİKAL MÜCADELEMİZ ENGELLENMEZ…

SENDİKAL MÜCADELEMİZ ENGELLENMEZ…

TRT’ nin Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne yaptırdığı “Görevde Yükselme Sınavı”nda kadınlar ile erkekler ayrı sınıflara alındı; TRT kayda değer bir açıklama yapmadığı gibi Haber-Sen yöneticilerine baskı yapmaya çalışıyor.
Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Haber-Sen Yönetim Kurulu üyelerimizden Kadın Sekreterimiz Ayşe Noyan Koluman, Örgütlenme Sekreterimiz Can Deliduman, Hukuk Sekreterimiz Mehmet Ali Elcek ve Basın-Egitim Sekreterimiz Banu Savaş ile uzaklaştırma alan eski Şube yöneticilerimizden Deniz Salmanlı katıldı.

Açıklamalarda, TRT’nin Kamu Yayıncılığı yapmak yerine, Haber-Sen’li emekçilerin sosyal medya hesaplarında suç unsuru aramakta olduğu ve doğruları söyleyen KESK Haber-Sen’e sendikacılık yaptırmadığı vurgulandı.

 

BASINA VE KAMUOUYUNA

TRT’ NİN HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ’NE YAPTIRDIĞI “ GÖREVDE YÜKSELME SINAVI” NDA KADINLAR İLE ERKEKLER AYRI SINIFLARA ALINDI; TRT BİR AÇIKLAMA YAPMADIĞI GİBİ KESK HABER SEN’ E BASKI YAPMAYA ÇALIŞIYOR…

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde 27 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen “Görevde Yükselme Sınavı”nın KADIN- ERKEK ayrı sınıflarda yapılması ile ilgili TRT Genel Müdürlüğü’nden hala tatmin edici bir açıklama gelmedi.

Sınava giren 1260 personelin büyük bir kısmının haremlik-selamlık olarak oturtulduğu, en az 14 sınıfın kadın; 6 sınıfın ise erkek adaylardan oluşturulduğu basında da yer aldı.

01 Nisan 2021 tarihinde konuyla ilgili TRT’den gelen açıklamada; “Sınav düzeni ve soruları TRT Kurumundan bağımsız olarak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi yönetimince belirlenmiştir. Üniversiteye bağlı yerleşkeler ile aynı üniversiteye bağlı gözetmenler eşliğinde gerçekleştirilen sınava ilişkin şu ana kadar Kurumumuza yansıyan herhangi bir şikâyet ve belge yoktur.” denildi. Kesin bir dille açıklama yapılmadığı gibi olayla ilgili bir soruşturma yapılacağı bilgisine de yer verilmedi.

Haremlik-selamlık biçiminde sınav yapılıyor olması ve cinsiyet ayrımı Anayasamıza aykırıdır. Herhangi bir şikâyete bağlı kalınmadan resen idare tarafından soruşturmanın açılması gerekirken, TRT yönetimi yapmış olduğu açıklama ile uygulamayı neredeyse savunmuş; sınavın kendisi tarafından yapılmadığını ve herhangi bir şikâyetin bulunmadığını duyurmuştur.

TRT KAMU YAYINCILIĞI YAPMAK YERİNE, HABER-SEN’Lİ EMEKÇİLERİN SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA SUÇ UNSURU ARAMAKTA VE DOĞRULARI SÖYLEYEN KESK HABER-SEN’E SENDİKACILIK YAPTIRMAMAKTADIR

TRT yönetimi bu akıl almaz olayı neredeyse desteklemekte, görmezden gelmekte ve bunun nedenini soran KESK Haber-Sen yöneticilerini de cezalandırmaktadır. Sendikanın 1 Nisan 2021 tarihinde #haremlikselamlik hashtagi ile yaptığı twitter kampanyasının ertesi günü, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yönetici statüsündeki Deniz Salmanlı’ya soruşturma açılmıştır.

Kurum kendini yargının yerine koyarak, düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde paylaşımlar yapan Deniz Salmanlı’yı suçlu göstermeye çalışmaktadır. Pek çok defa yargının beraat kararı verdiği bir paylaşım üzerinden suç ve suçlu yaratılmaya, sendikal çalışmalar engellenmeye ve sendika yöneticileri baskı altında tutulmaya, yıldırılmaya çalışılmaktadır.

Benzer paylaşımlar, Yüce Meclisimizin çatısı altında da yapılmış ve herhangi bir soruşturma konusu olmamışken,  TRT,  İstanbul’daki binaların beceriksizce taşınması ve görevde yükselme sınavındaki KADIN – ERKEK UYGULAMASININ sorumluluğunu üstlenmek yerine, bu uygulamaları kamuoyu gündemine taşıyan Haber-Sen üyelerinin, yöneticilerinin sosyal medya hesaplarından kendince suç unsuru yaratma çabasındadır.

Diğer taraftan Genel Merkez Basın ve Eğitim Sekreteri Banu Savaş’ı Harbiye Radyoevi’nin taşınması sırasında basına yansıyan içler acısı – pejmürde durumu yansıtan fotoğraflardan sorumlu tutmakta, ceza kesmektedir.

Sendika yöneticilerinin asli görevi, örgütlü bulundukları kurumlardaki aksaklıkları tespit edip kamuoyu ile paylaşmak ve düzeltilmesini sağlamaktır. Basına yansıyan görüntülerin sendikamızla doğrudan ilgisi yoktur fakat taşınma sürecinin nasıl gerçekleştirildiğini gözler önüne seren örneklerdir. Bu görüntüler sendikamıza mal edilmiş ve yöneticilerimiz kurumu küçük düşürdükleri gerekçesi ile cezalandırılmıştır. Oysa TRT’nin yapması gereken kuruma yakışır bir taşınma süreci sağlamak ve her aşamayı kamuoyuyla paylaşmaktır. Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olması gereken TRT Kamuoyu tarafından sağlanan geliri, kamu malını en doğru şekilde muhafaza etmek için kullanmalıdır. Süreci doğru yönetemeyen TRT yönetimi, basına yansıyan görüntülerin kimin tarafından çekildiğinin peşine düşüp, kurumu küçük düşürdükleri gerekçesi ile cezalandıracağına bu görüntülerin ortaya çıkmasına mahal vermemeliydi. Kurumu küçük düşürenler, süreci doğru yönetemeyen TRT yönetiminin ta kendidir.

TRT Yönetimi nedense Haber-Sen’in özellikle kadın sendika temsilcileri üzerinden bir baskı kurmakta, adeta Haremlik-selamlık olayını desteklemektedir. TRT yönetimi bütün bu uygulamalarının sorumluluğunu üstlenmeli; kamuoyuna tatmin edici cevaplar vermeli; sürecin doğru yönetilmesi için gereğini yapmalıdır. Anayasa ve Yasalar çerçevesinde emek mücadelesi yürüten Kesk Habersen Yönetici ve üyelerine uyguladığı baskıdan bir an önce vazgeçmelidir. 27.04.2021

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 9 =

Örnek Resim