Anasayfa / DUYURULAR / Cihet Eşleşmelerinde Taleplerimiz

Cihet Eşleşmelerinde Taleplerimiz

KESK HABER-SEN olarak kurulduğumuz günden bu yana bu kurumun bize ait olduğu temel söylemini kullanarak, işimize, emeğimize ve kurumumuza sahip çıktığımızı ve çıkacağımızı ifade ettik.
Kötü yönetim uygulamaları ve kimi sendikal anlayışların bile isteye yaptığı yanlışlar kurumumuzu yıprattı. Kamu emekçilerinin bir bölümü ağır bir iş yükü altında psikolojileri bozuk, kurumuna güvenini kaybetmiş, umutsuz ve yılgın bir hale getirildi.
Ancak bizler, yılgınlığı ve umutsuzluğa kapılmayı kabul etmiyoruz. KESK HABER-SEN olarak inancımızı ve mücadele azmimizi kaybetmiyoruz, aksine işimize, emeğimize ve kurumumuza sahip çıkıyoruz. Vermiş olduğumuz onurlu mücadelemizin bu günlerde bir sıçrama noktasına geldiğine inanıyoruz.
Genel Müdürlüğümüzün 01.03.2011 tarihinde yayınladığı ‘cihet eşleşme genelgesi’nin önemli olduğunu düşünüyor, kurumumuzda kemikleşmiş olarak kimi kesimlere ayrıcalıklı davranılmasının, bizim de çabalarımızla kırılmasına yardımcı olacağına inanıyoruz.
Çoğu dağıtıcı arkadaşımızın büyük ölçümlü, yatay genişleyen ve çok fazla gönderili cihetlerde gecesini gündüzüne katarak dağıtım yapmaya çabalarken, sırtını kimi yerlere dayayan bazı dağıtıcıların sürekli içeride görev almaları, ya da küçük ölçekli, az gönderili ve merkezi cihetlerde görevlendirilmesinin temel sorunlardan olduğunu biliyoruz. Bu durum, işyerimizdeki çalışma barışını bozmaktadır.
Kimi sendikal anlayışlar, baş dağıtıcılar, merkez müdürleri ve dağıtım merkezi başmüdürleri, işin yükünü çeken gerçek dağıtıcı arkadaşlarımızın artık dayanma gücünün kalmadığını bilmelidir. iş yükü altında ezilen arkadaşlarımızın türlü tehdit ve cezalara maruz bırakılmaları artık bu sorunun basit bir işyeri sorunu olmadığını aksine bir onur mücadelesi olduğunu ortaya koymaktadır.
Müdürlük bazında bu gidişe ‘artık yeter’ diyen üyemiz olsun olmasın tüm dağıtıcı arkadaşlarla birlikte iş yerlerimizde bulunan bu tür sorunları, oluşturulacak cihet eşleşme komisyonlarında dile getireceğiz. Sorunlu cihetlerin kontrolörler, merkez müdürleri ve sendika temsilcilerimizle tek tek dolaşılarak yerinde tespit edilmesini ve cihetlere verilebilecek gönderi adetlerinin de TESLİM ŞARTI ve TESLİM SÜRELERİ göz önüne alınarak belirlenmesini isteyeceğiz.
Eğer yayınlanan bu genelge ile PTT Genel Müdürlüğü dağıtım servislerinin sorunlarının çözülmesi gerçekten isteniyorsa, ki biz buna inanmak istiyoruz, o an biz varız.
Taleplerimizi şöyle sıralamak istiyoruz:

**Cihetler, merkez müdürleri, kontrolörler ve sendika temsilcilerimiz ile birlikte dolaşılarak yerinde tespit edilsin.
**Genel Müdürlüğümüz, dağıtım merkezi başmüdürlerini, merkez müdürlerini ve kontrolörleri icraatın masa başında veya toplantı odalarında değil de bizzat sorunlu cihetlerde olması konusundaki hassasiyetini vurgulayan ek bir yazı ile tekrar bilgilendirilsin.
**Çalışan dağıtıcının karşısında çalışmayan dağıtıcı kayrılmasın.
**Sırtını bir yerlere dayayıp çalışmayan veya çalışır gibi gözükenler ayıklansın.
**Herkese eşit cihetler verilsin.
**Cihetlere verilecek gönderi adetleri TESLİM ŞARTI ve TESLİM SÜRESİ kriterleri göz önüne alınarak gerçekleştirilsin.
**Mutabakat altına alınan cihet parselasyonu ve gönderi adetleri belli periyotlarla gelen itirazlara göre tekrar biçimlendirilerek belli bir süre sonunda kesinleştirilsin.
**Tüm bu yapılanlara rağmen ‘benim adamım’, ‘benim üyem’, ‘benim yakınım’, ‘benim siyasetimden’ gibi bahanelerle genelgenin ruhuna aykırı olarak çalışma barışını bozan ya da bozmaya çalışanlara, Genel Müdürlüğümüzün genelgesine uyması anlamında gerekli yaptırımlar uygulansın.
**Dağıtım servislerinin tek sorununun cihet olmadığı kıyafet, yıllık izin, paso, servis, temiz ve sağlıklı çalışma ortamları gibi sorunlarının da olduğu göz ardı edilmesin. Bu sorunlar da samimiyetle ve cihet sorunuyla paralel olarak çözülsün.
Biz İŞİMİZE, EMEĞİMİZE ve KURUMUMUZA sahip çıkıyoruz. Bunu hamaset, karalama veya siyasi yandaşlıkla değil doğruları ve yapılması gerekenleri söyleyerek, paylaşarak ve tartışarak ortaya koyuyoruz.
Eğer bu genelge, dürüstlüğümüzü ve ilkelerimizi yok saymadan çalışma barışının sağlanmasına ve çözüme hizmet edecek ise bir çözüm için irademizi ortaya koyuyoruz.
Tüm örgütümüzü ve üyemiz olsun olmasın tüm kurumumuz emekçisi arkadaşlarımızı bu konuda net olmaya davet ediyoruz. Başta Sayın Genel Müdür Osman TURAL olmak üzere Genel Müdürlüğümüzün tüm birimlerinden de çözüm adına aynı samimiyeti ve iradeyi de net olarak görmek ve hissetmek istiyoruz.

Haber-Sen Genel Başkanı
 Ufuk Beytekin

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 − 4 =

Örnek Resim