Anasayfa / DUYURULAR / Postacı Kıyafeti İçin Kumaş Bulunamadı(!)

Postacı Kıyafeti İçin Kumaş Bulunamadı(!)

postaci-kiyafeti-kumas-bilgi-edinme2

Postacıların 2009 yılı  yazlık kıyafetlerinin  verilmemesi ve PTT tarafından konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmaması üzerine Sendikamız bilgi edinme yasası çerçevesinde PTT’ye 16.09.2009 tarihinde başvurdu.

Sendikamıza yazılı olarak verilen bilgiye göre 2009 yılında Postacılara verilmesi gereken gömleklerin ihaleyi alan firmanın kumaş bulamaması nedeniyle verilmediği ortaya çıktı. Ancak inanılması güç olan bu durumun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı bilinmemektedir.

ihalenin 15 Ocak 2009 tarihinde yapıldığı, ihalenin iptal edilmeyip hala sürdüğü  belirtilmiştir.Kumaş bulunamaması nedeniyle verilmeyen gömleklerin verilip verilmeyeceğinin bilinmediği tarafımıza iletilmiştir.

Ayrıca Kışlık elbiselerin verilmesi için teslimat-muayene ve dağıtım sürecinin devam ettiği belirtilmiştir. Bu durumda Firmanın Kumaş bulamadığı yönündeki iddia şüphe uyandırdı.

Konu hakkında  verilen cevap ektedir. Konuyu Posta emekçilerinin takdirine bırakıyoruz.

   Genel Sekreterimiz Hasan Yıldız’ın konu hakkında yaptığı basın açıklaması aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal açılımda diyalog sorununu mektupla aşadursun, Postacılar 2009 yazı için hak ettikleri gömlekleri alamadı. Hükümet“Alın Verin Ekonomiye Can Verin” diye reklam yapadursun 24.000 gömlek için kumaş temin edilemiyor.

Postacılar 2009 yazını bir önceki seneden kalma beyazlamış, sararmış, yıpranmış gömleklerle geçirdiler.

PTT’de çalışan Dağıtıcılara 15 Mayıs itibariyle verilmesi gereken yazlık giyimin verilmemesi nedeniyle Sendikamız 16.09.2009 tarihinde bilgi edinme yasası çerçevesinde PTT genel Müdürlüğüne başvurmuştur. PTT Genel Müdürlüğü 7 Ekim 2009 tarihli cevap yazısında; giyim Eşyası ihalesinin 15.01.2009 tarihinde yapıldığı, yüklenici firmanın gömlek dikmek için kumaş bulamaması nedeniyle elbiselerin verilemediğini ifade etmiştir. Ayrıca bu sorundan kaynaklı olarak giyim eşyasının verilip verilmeyeceğinin bilinmediği belirtilmiştir.

 

ELİNDE KUMAŞ BULUNAN FİRMALAR PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURSUN

 

15 Mayıs–15 Eylül yaz dönemi kıyafet uygulaması başlamaktadır. PTT Genel Müdürlüğü en geç 15 Mayıs 2009 tarihinde postacı başına 2 adet gömlek vermesi gerekirken vermemiştir. Kumaş temin edilememesi bize gerçekçi görünmemektedir. Kumaştan temin edilememesinden ziyade PTT Genel Müdürlüğünün giyim vermekte isteksiz olduğu kanaati ağır basmaktadır. Tüm kumaş üreticisi firmalara çağrı yapıyoruz; elinde kumaş bulunan firmalar  PTT Genel Müdürlüğüne başvurmalıdır.

 

Yüz binlerce çalışanına giyim eşyası temin eden kurumlar sorun yaşamazken, PTT Genel Müdürlüğü 13.000 Postacısına giyim temin edememektedir. Bunun altında yatan neden ise isteksizlik ve sorumsuzluktur.

 

PTT’DE GİYİM TEMEL SORUNLARDAN BİRİ

 

Posta çalışanlarını Cemil İPEKÇİ giydiriyor reklâmlarına uzun süre şahit olduk. Ancak gerçekler hiç de öyle değil. Posta çalışanlarına verilen pantolonlar kısa zaman içinde solmakta ve güneşte renk değiştirmektedir. Lacivert renk olarak verilen gömlekler, birkaç yıkamadan sonra boya verip solmakta ve beyazlamaktadır. Lacivert renkli olması gereken Postacı gömleği 1 aydan sonra tanınmaz hale gelmektedir. Postacılar bu gömlekleri giymekten utanıyor. Tüm bu sorunlar yetmezmiş gibi elbiseler düzenli verilmemektedir.

 

Postacılar ve kamuoyu PTT Genel Müdürlüğünün konu hakkında bir açıklama yapmasını bekliyor.

 

Kamuoyuna duyurulur.      12.10.2009

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + 17 =

Örnek Resim