Anasayfa / DUYURULAR / PTT İki Önemli Genelge Yayınladı

PTT İki Önemli Genelge Yayınladı

PTT Genel Müdürlüğü iki önemli genelge yayınladı. Biri yıllık izinlerle ilgili, diğeri de disiplin işlemleriyle ilgili genelge.

DİSİPLİNE YÖNELİK GENELGE

YILLIK İZİN GENELGESİ 

 

 

08.04.2009 tarih ve 4091 sayılı genelge, 2009 yılında Yıllık izinlerle ilgili olarak yayınlanan ikinci genelge oldu.

Sendikamız yıllık izinlerin kullandırılması için gerekli önlemlerin alınması için 3 yıldır mücadele etmekte ve tüm görüşmelerde dile getirmektedir. Bu anlamda 23.03.2007 tarihli ve 3050 sayılı ,08.02.2008 tarihli ve 1803 sayılı, 23.01.2009 tarihli ve 800 sayılı genelgeler ve son olarak 08.04.2009 tarih ve 4091 sayılı  genelge yayınlandı.

2009 yılında yayınlanan iki genelge de çok açık şekilde izinlerin mutlak surette kullandırılmasını şart koşmaktadır. Tüm emekçi arkadaşlarımız konu hakkında duyarlı davranarak yasal ve anayasal olan haklarını kullanmakta ısrarcı olmalıdır. Nitekim 08.04.2009 tarih 4091 sayılı genelge “2009 yılı içerisinde sözleşmeli personele, iş yoğunluğu ve  hizmet gerekleri dikkate alınarak ilgi genelgeler uyarınca yapılan plan ve program çerçevesinde yıllık izinlerinin tamamının noksansız şekilde kullandırılacak ve kullandırılmaması halinde izin vermeye yetkili amirler sorumlu tutulacaktır. Personelin yıllık izin kullanmak istemediğine dair talepleri dikkate alınmayacaktır.”ibaresi ile izin kullandırmayan yöneticilerin sorumlu olacakları belirtilmiştir.

Söz konusu genelgenin yayınlanmasında Türkiye genelinde başlatılmış olan yıllık izinlerin kullandırılmasına yönelik dilekçelerin katkısı çok büyük olmuştur.

Bazı illerde çalışanlara yıllık izinlerin kullandırılmaması nedeniyle soruşturma açılmış olup bu soruşturmalar devam etmektedir.

Yıllık izin sorununun ortadan kalkması için yeterli sayıda personel alınması gerçeğinden hareketle PTT’ye yeni personel alımı için mücadelemize devam  edeceğiz.

 

Ancak emekçi arkadaşlarımız bu genelgeler yayınlandıktan sonra haklarını kullanmak için ısrarcı olmalı ve haklarının takipçisi olmalıdır. Kullanılmayan hak hak değildir.

 

KURALSIZ ÇALIŞTIRMAYA KARŞI MÜCADELEMİZDE BİR ADIM İLERLEDİK. ARKASI GELECEK

Disiplin işlemlerine yönelik olarak yayınlanan 30.03.2009 tarih ve 3653 sayılı bir diğer genelgede ise bazı düzenlemeler getirmektedir. Ancak özellikle sendikamızın ilgilendiği en önemli hususlar aşağıdadır. Genelgenin 16. ve 17. maddeleri sendikamızın kuralsız çalıştırmaya karşı yapmış olduğu mücadelesinin dikkate alındığını göstermektedir.

 

1-    Haftalık normal mesai saatleri dışında veya hafta sonu görevlendirme yapılması gerektiği durumlarda, bu görevlendirmeler; mutlaka yazılı şekilde ve imza karşılığı tebliğ suretiyle yapılmalı, panoya liste asmak veya ilan etmek suretiyle yapılmamalıdır. Bu şekilde yazılı olarak imza karşılığı tebliğ yapılmamışsa göreve devamsızlık olarak değerlendirilmemelidir.

 

Sendikamız PTT’de kuralsız çalıştırmanın olduğunu, hafta sonu çalıştırması karşılığında çalışanlara III. Düzey ücret verildiğini bunun ise ortalama 40 TL’ye tekabül ettiğini ve bunun yemek ve yol masraflarını dahi karşılamadığını özellikle vurgulamıştır. Postacı yürüyüşün temel taleplerinden biri kuralsız fazla çalıştırmaya son verilmesiydi. Bu anlamda hafta sonu çalıştırmasının mevzuata uygun yapılmasını ve bu çalışma karşılığında verilen ücretlerin  maaşının %15 ‘i oranında ödenmesini talep etmektedir. Söz konusu madde fazla çalışma yönetmeliğine uygundur. Ancak kurum bunu uygulamamakta ısrar etmişti. Sendikamız hafta sonu çalıştırmasına karşı dava açmış bulunmaktadır. Bir çok idareci sözlü olarak çalışanları hafta sonunda veya gece  çalıştırmaktaydı. Bu genelgeden sonra hafta sonu yapılacak olan fazla çalıştırmalar artık yazılı çağrı ile yapılacak. Yazılı yapılmayan çağrılarda işe gelinmediğinde devamsızlık olarak değerlendiremeyecektir.

 

Genelgenin 17. maddesi:

17- Başmüdürlüklerde veya bağlı işyerlerinde yetkili amirler tarafından yapılacak işbölümü veya görevlendirmeler mutlaka yazılı emirle yapılmalı, halihazırda yürütülen görevlerle ilgili olarak yazılı görevlendirme yapılmamışsa, muhtemel sorunların vukuunda, hukuki sorumluluğun tespitini teminen derhal yazılı emir yoluyla işbölümü ve görevlendirme yapılarak, imza karşılığı tebliğ edilmelidir.

 

Sendikamız 25-27.02.2009 tarihinde İstanbul ve Diyarbakır’dan Ankara’ya 3 günlük Postacı yürüyüşü gerçekleştirmişti

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − five =

Örnek Resim