Anasayfa / DUYURULAR / PTT Yiyecek Yardımı Dilekçesi

PTT Yiyecek Yardımı Dilekçesi

Bilindiği üzere 30.04.2012-21.05.2012 tarihlerinde Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ile Kamu İşveren Heyeti arasında gerçekleştirilen Toplu Sözleşme görüşmeleri uyuşmazlık ile sonuçlanmış; itiraz başvuruları üzerine harekete geçen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, söz konusu uyuşmazlık konularını değerlendirerek 1 Haziran 2012 tarihli resmi gazetede yayınlanan 29.05.2012 tarih ve 2012/1 sayılı kararı ile süreci neticelendirmiştir.

Anılan kararın “Kamu Görevlilerinin Geneline Yönelik Mali ve Sosyal Haklar” başlıklı birinci bölümündeki “Sözleşmeli personele yiyecek yardımı” konulu 8. maddesi;

1/7/2012 tarihinden geçerli olmak üzere, 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği hükümlerinden aynı usul ve esaslar çerçevesinde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen personel de yararlanır.

şeklinde düzenlenmiş ve yürürlüğe girmiştir.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararları kesindir ve toplu sözleşme hükmündedir. Dolayısıyla Kamu İdareleri bu kararları, tüm emekçileri kapsayacak şekilde uygulamakla yükümlüdür.

Bu karara ilişkin olarak PTT Genel Müdürlüğüne Bilgi Edinme Başvurusu yapılmış; anılan karar gereği Kurumun konu hakkında ne gibi çalışmalar yürüttüğü ve/veya idari işlemler tesis ettiği, kaç işyerinde yemek servis hizmeti başlatıldığı, anılan karara rağmen, görevi gereği yemek servis hizmetinden yararlanması mümkün olmayan personelin mağdur olmaması ve bu hizmetten yararlanan ile yararlanamayan personel arasında fark yaratılmaması için ne gibi çalışmalar yapıldığı sorulmuştur. Henüz bu başvurumuz yanıtlanmamıştır.

Ancak, PTT Genel Müdürlüğü’nün 06.11.2012 tarih ve 437 Sayılı yazısında “Yemek yardımı ile ilgili olarak 11.09.2012 tarih ve 2921 sayılı ilgi (b) tebliğimiz ile kantini (yemekhanesi) faaliyette olmayan ancak yer, malzeme vb. koşulları bulunan ünitelerce yeterli sayıda talepli personel olması halinde kantinde sıcak yemek çıkarılması hususu ile kantini (yemekhanesi) bulunmayan veya bulunup da taşımalı yemek sisteminden yararlanması mümkün olmayan birilerde yemek yemek isteyen yeterli personel olması halinde Başmüdürlüklerce Genel Müdürlükten izin alınmak kaydıyla Yemek Hizmeti Alımı İhalesi Teknik Şartnamesi esaslarına göre hizmet alamı yoluyla personele yemek yedirilmesi hususunda teşkilatımıza duyuruda bulunulmuştur.” denilmektedir.

Yemek yardımı konusunda yukarıda yaptığımız açıklamalar doğrultusunda dilekçe örneği aşağıdadır.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYIN

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − fifteen =

Örnek Resim