Anasayfa / HABERLER / 6 Konfederasyondan TEKEL İşçileri İçin Hükümete Son Uyarı

6 Konfederasyondan TEKEL İşçileri İçin Hükümete Son Uyarı

TEKEL İşçilerinin mücadelesi  Ankara’nın keskin soğuğuna rağmen 41. gününde devam ediyor.

Gerek Türk-İş gerek  diğer tüm sendikalar TEKEL işçilerinin sorunlarının diyalogla çözüleceğine inanıyorlardı. Hep bu umut içerisinde oldular. Ancak Hükümetin TEKEL İşçilerine yönelik gösterdiği haksız tutumun dozu hergeçen gün artıyor. Hakaretlere varan söylemler geliştiriliyor.Hükümet gerçekleri tersyüz ederek  TEKEL İşçilerinin haklı mücadelesini karalanmaya çalışıyor.

Sendikamız ve Konfederasyonumuz KESK başından beri TEKEL işçilerini yalnız bırakmadı. Sürekli Dayanışma içerisinde oldu.

1. Toplantı:

Emek ve Meslek Örgütleri DİSK ve KESK Genel Başkanları Süleyman ÇELEBİ ve Sami EVREN’in ortak çağrısıyla 19 Ocak 2010 tarihinde KESK’te toplandı. Başta 36 gündür eylemde olan Tekel işçilerinin sorunları olmak üzere emekçilerin yakıcı ve güncel sorunlarının ele alındığı toplantı sonrası iki Genel Başkan kısa bir açıklama yaparak toplantıların süreceğini en kısa zamanda sonuç almayı hedeflediklerini söylediler. Evren, toplantıda başta Tekel işçilerinin sorunları olmak üzere emek örgütlerinin ortak bir eylem planında birlikte davranmak zorunda olunduğunu, bunu ortaya koyma çabası içinde olduklarını söyledi. Önümüzdeki süreçte yeniden toplantılar yapılacağını, ancak toplantıların çok da uzatılmadan sonuca varılmasının önemli olduğunu vurguladı.

2. Toplantı :

 TÜRK-İŞ genel Merkezinde  21 Ocak 2010 tarihinde bir araya gelen sendika konfederasyonları Hükümetin TEKEL İşçilerine yönelik tutumuna karşı aşağıdaki kararları almışlardır.

İŞÇİ VE KAMU EMEKÇİLERİ KONFEDERASYONLARININ ORTAK AÇIKLAMASI

DİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, KESK, MEMUR-SEN, KAMU-SEN Genel Başkanları, 21 Ocak 2010 tarihinde saat 15.00’de çağrıya konu olan konuları görüşmek üzere toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır:

1- Altı Konfederasyon, çalışma hayatının tüm sorunlarına ilişkin ortak irade arayışını bundan böyle de sürdürecektir.
2- Konfederasyonlar, öncelikli olarak TEKEL işçilerinin içinde bulunduğu durumu görüşmüştür. Bu çerçevede;
• Konfederasyonlar, 4-C uygulamasını kabul etmemekte ve kaldırılmasını talep etmektedir.
• Konfederasyonlar, Hükümetle bugüne kadar sürdürülen diyalog sürecinin hızlandırılarak devam etmesini istemektedir.
• TEKEL işçilerinin sorunlarının çözümü doğrultusunda TÜRK-İŞ’in Hükümetle sürdürdüğü görüşmelerde bundan böyle toplantıya katılan diğer konfederasyonların başkanları da etkin bir şekilde yer alacaktır.
• Hükümetle yapılacak görüşmelerden 26 Ocak 2010 Salı günü saat 17:00’ye kadar sonuç alınamaması halinde aynı saatte Konfederasyonlar, dayanışma grevi ve üretimden gelen gücün kullanılacağı tarihi görüşmek dahil olmak üzere bir araya gelecektir.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − seventeen =

Örnek Resim