Anasayfa / HABERLER / Emeğimize, Bedenimize Ve Kimliğimize Sahip Çıkmak İçin Tüm Kadınları 8 Mart'ta Alanlara Bekliyoruz!

Emeğimize, Bedenimize Ve Kimliğimize Sahip Çıkmak İçin Tüm Kadınları 8 Mart'ta Alanlara Bekliyoruz!

Bugün KESK Genel Merkezinde yapılan basın toplantısı ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da mücadelemizin sürekliliği ve taleplerimiz noktasındaki kararlılığımızın ifadesi olarak,  “8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi” talebini öne çıkaracağımız; 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü eylem ve etkinlik programımız kamuoyu ile paylaşıldı.

Sendikalarımızdan, Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, SES Genel Kadın Sekreteri Belkıs Yurtsever,  TÜM BEL SEN Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı ve Merkez Kadın Sekreteri Meliha Beysülen’in katıldığı Basın Toplantısının metnini Konfederasyonumuz Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy okudu.

Basın Toplantısı Metni Aşağıdadır.

Emeğimize, Bedenimize Ve Kimliğimize Sahip Çıkmak İçin

Tüm Kadınları 8 Mart’ta Alanlara Bekliyoruz!

Kadın merkezli emek,  demokrasi ve barış mücadelemizin, örgütlülük ve dayanışmayla elde edebileceğimiz kazanımlarımız ve haklarımız için gösterdiğimiz çaba ve direncin sembolü olan 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında bu yıl yine alanlarda olacağımızı, meydanları ve işyerlerimizi boş bırakmayacağımızı kamuoyuna duyurmak üzere buradayız.

Geçtiğimiz hafta, işyerleri gezilerimizle startını verdiğimiz  8 Mart programımız kadınların isyanı,direnişi ve mücadele kararlılığıyla devam ediyor.Bu yılın 8 Mart ‘ını dünya kadınlarıyla birlikte Türkiye’de karşılayacak olmamız coşku ve heyecanımızı bir kat daha arttırıyor. Eylemlerimiz, bileşenlerinden biri olduğumuz Dünya Kadın Yürüyüşü’nün (DKY) Karavanı ile kesişiyor. 2015 Dördüncü Eylem Yılı etkinlikleri 6 Mart’ta Nusaybin’den başlayacak olan yürüyüşümüz 16 Mart’ ta İzmir de final yaparak Selanik’e geçecek.

Bugün burada KESK li kadınların kendi özgünlüklerinde gerçekleştireceği 8 Mart eylemlerinin yanında, kadınların yaşadığı her türlü eşitsizlik ve ayrımcılığa karşı mücadele şiarıyla yola çıkan DKY eylem ve etkinlikleri ile birleşen eylem programımızı da sizlerle paylaşacağız.

Dayanışmayı küreselleştirerek, farklılıklara saygıyla birlikte eşitlik için;

Savaşlar, anti demokratik politika ve programlar, kadına yönelik şiddet ve kadın emeğinin değersizleştirilmesine karşı,

Eylemimiz farklı coğrafyalarda yaşayan kadınlarca verilen mücadelenin nasıl ortaklaştığının bir göstergesi olacaktır.

Artan kadına yönelik şiddet, istismar, taciz ve tecavüzlerle, failleri koruyan ve şiddeti meşrulaştıran erkek egemen sisteme razı olmamız, itaat etmemiz istenmektedir.

Doğanın, emeğin ve üretim araçlarının gaspı, kadınların bedeni ve yaşamı üzerindeki tahakkümü, şiddet ve militarizm işler kılıyor; bunun sürekliliğini sağlamanın önemli bir yoluysa mücadelelerin suç sayılmasıdır.

Tüm muhalefete rağmen cebren kabul ettirilmek istenen bir iç güvenlik yasası, ülkede barış ve demokrasi sağlamak için bir türlü harekete geçmeyen iktidar, hergün akıllara zarar açıklamalar yaparak kadın üzerinde kurulan tahakkümü meşrulaştıran politikacılar eril şiddettin farklı biçimleri olarak karşımıza çıkıyor.

Kadının esnek ve güvencesiz çalışmasının önünü açan düzenlemeleri biz kadınlara “müjde” olarak yutturmaya çalışan, rantı her şeyin üstünde tutan ataerkil kapitalist akıl bizi eve hapsederek, anneliğe teşvik paketleriyle yeni ucuz işgücü oluşturmayı hedefliyor.

Çünkü biz siyasetin erkek yapısıyla perçinlenen tüm bu saldırılara karşı, emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için örgütleniyoruz!

Bizler Özgürlüğün örgütlü mücadele ile kazanılacağını kendi deneyimlerimizden bilen KESK’li kadınlar olarak, Bu yıl ki 8 Mart’ta aynı mücadele azmi ve kararlılığı ile alanlarda olmaya devam edeceğiz.

Bu yıl da 8 Mart Resmi Tatil İlan Edilsin, talebimiz hala güncelliğini koruyor.

3 Mart 2015, Salı günü iş yerlerimizde ve alanlara çıkarak  “8 Mart Resmi Tatil Olsun” diyeceğiz.

“Güvenlik paketi”yle hepimizi baskı altına almaya çalışan erkek akla meydan okuyor; 8 Mart’ı tüm kadınların kendi rengiyle, kararlılığı ve coşkusuyla, alanlarda kutlayacağız. Çünkü biz geçmişten bugüne sürdürdüğümüz mücadeleyi evlerimizden, işyerlerimizden meydanlara taşımaya devam ediyoruz.

6 MART 2015, Cuma günü akşamı örgütlü olduğumuz her yerde emeğimize bedenimize ve kimliğimize yönelik saldırılara karşı 8 Mart meşaleli gece yürüyüşleri gerçekleştireceğiz. Aynı gün Dünya Kadın Yürüyüşü’nün 4. Eylem Yılı etkinliklerini de Rojava Kadın devrimini yaratan kadınları ve erkek egemen zihniyete karşı verilen mücadeleyi selamlayarak Nusaybin’den başlatıyoruz. Aynı tarihteKESKli kadınlar olarak savaşa, şiddete, kadın katliamlarına, muhafazakârlığa, esnek çalışmaya ve güvencesizliğe karşı isyanımızı meydanlarda da haykıracağız.

8 MART’TA Diyarbakır’da olacak dünya kadınlarının coşkusunu tüm illerimizde alanlara çıkacak olan kadınlarla buluşturarak mücadelemizi ortaklaştıracağız.

16 MART’TA İzmir’ de finalini yapacağımız DKY nün ara durakları olan Antakya, Mersin, Alanya, Antalya, Muğla ve Didim’de kadınlarla buluşacak, mücadele deneyimlerimizi paylaşacak ve direnişlerimizi dünya kadınlarıyla büyütmek için kadınlarla buluşacağız.

Yeryüzündeki tüm kadınlar özgür oluncaya dek, mücadeleye devam edeceğiz. Tüm kadınları alanlara, direnişimizi büyütmeye davet ediyoruz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − 2 =

Örnek Resim