Anasayfa / HABERLER / Geçit Vermeyeceğiz!

Geçit Vermeyeceğiz!

TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri devam eden, faşizan bir polis devleti kurulmasını hedefleyen, temel hak ve özgürlüklerimizi daha da sınırlayan “İç Güvenlik Yasa Tasarısı”na karşı emek ve demokrasi güçleri KESK ve DİSK’in çağrısıyla bir araya geldi.

“İç Güvenlik Paketi”ne ilişkin, bugün (23 Şubat Pazartesi) ilk olarak Mülkiyeler Birliği’nde ortak basın toplantısı düzenlendi. AKP hükümetinin “iç güvenlik paketi”ni derhal geri çekmesinin talep edildiği toplantıda kurum temsilcileri sırayla söz aldı.

meclis ank-13-02-15-paket-toplanti-meclis6

Mülkiyeliler Birliği’nde konuşan Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Lami Özgen, paketin tüm emek ve demokrasi güçlerinin güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, “Bu paket bizim geleceğimizi, can güvenliğimiz tehdit ediyor. Bundan dolayı bu yasaya karşı çıkıyoruz, mücadele etmeye, emek ve demokrasi güçleriyle alanlarda eylem etkinliklerimizi büyütmeye devam edeceğiz” dedi. Emek ve meslek örgütleri olarak demokrasi güçleriyle bir arada sıkıyönetim yasasına karşı tek ses olacağız diyen Özgen, pakete karşı tüm Türkiye halklarına mücadele çağrısı yaptı.

Mülkiyeliler Birliği’ndeki açıklamanın ardından TBMM Dikmen Kapısı Önünde de “İç Güvenlik Yasa’sına Hayır” başlıklı kitlesel basın açıklaması yapıldı. Burada da örgütler adına açıklamalar yapılırken sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atıldı.

İç güvenlik yasasına karşı 22 Şubat Pazar günü olduğu gibi, 23 Şubat günü de bir çok ilde AKP binalarına yürüyüşler düzenlenecek ve 24 Şubat’ta da yasa mecliste görüşülürken kent meydanlarında “demokrasi nöbetleri” tutulacak.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight + twelve =

Örnek Resim