Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Kuruldu!

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Kuruldu!

Katilleri Tanıyoruz! Unutturmayacağız!

10 Ekim katliamında yaşamını yitirenlerin yakınları, Konfederasyonumuz, DİSK, TMMOB, TTB ve birçok demokratik kitle örgütü ile siyasi partiden oluşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Kurucular Kurulu  “10 Ekim Barış Ve Dayanışma Derneği”nin kuruluşunu bugün (4 Mart) Barış ve Demokrasi Meydanı’nda ilan etti. Katledilenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Gar önünde katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde “Katilleri Tanıyoruz, Unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı.

Çığlığımızı Herkese Duyuracağız!

10 Ekim Barış Ve Dayanışma Derneği Kurucular Kurulu adına basın açıklamasını okuyan katliamda yaşamını yitiren sendikamız BTS avukatı Uygar Coşgun’un eşi Mehtap Sakinci Coşgun, “artık bizler Ankara katliamı aileleri olarak, adalet mücadelemizde ortak tek ses olacağız” dedi.

Katliamın üzerinden 145 gün geçtiğini anımsatan Coşgun, “Adalet arayışımızın doğal bir sonucu olarak birlik ve beraberliğin gücünü ortaya koymak, dayanışmamızı resmi bir zemine oturtmak adına dernek kurmak gerekliliğinde birleştik. Geniş bir yelpazede adalet için mücadele yolunda birer ses olacağız. Sesimizi ve çığlıklarımızı herkese duyuracağız” diye konuştu.

Katliamın üzerinden 145 Gün Geçti!

ank-04-03-16-dernek-ilan2

Katliamın ardından benzeri saldırıların hukuk sürecinde de devam ettiğine vurgu yapan Coşgun, katliamın üzerinden geçen 145 günlük süreye rağmen soruşturma dosyası üzerindeki gizlilik kararının kaldırılmadığını söyledi. Coşgun, “Olayda kusuru bulunan kamu görevlileri hakkındaki şikâyetlerimiz, takipsizlikle sonuçlanıp olayın piyonu olan iki bedenin üzerine bırakılması suretiyle, soruşturma sürüncemede bıraktırılıyor. Bu tablo karşısında bizim adalete olan ihtiyacımız daha da artmaktadır. Bizler Sivas, Soma, Reyhanlı Diyarbakır, Suruç dosyalarından da biliyoruz ki ‘adalet’ diye haykırmadıkça hiçbir sonuç alamayacağız. Geride kalanlara sonsuz bir acı bırakarak, canımızdan can koparan bu vahşetin hesabının sorulması için artık daha güçlü olacağız.” dedi.

Açıklamanın ardından derneğin kurucu üyelerinden oluşan bir heyet Ankara Valiliği’ne giderek, dernek kuruluşu için resmi başvuru yaptı. 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − ten =

Örnek Resim