Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / Barışı Örgütlüyor, “Ortadoğu Barış Konferansı” Düzenliyoruz!…

Barışı Örgütlüyor, “Ortadoğu Barış Konferansı” Düzenliyoruz!…

Kurulduğu günden bu yana savaşa karşı barışı savunan Konfederasyonumuz; savunduğu ilkeler doğrultusunda başta Kürt ve Filistin gibi Ortadoğu’nun temel sorunları olmak üzere, sorunların demokratik ve barışçıl yolla çözümüne ilişkin söz söylemekte ve bu doğrultuda adımlar atmaya çalışmaktadır.

Ortadoğu insanlığın gelişimi ve sorunlarına dair adeta kök hücre gibidir. Bu ana nehirde halklar uzun süredir emperyalist güçlerin Orta Doğu’daki hesapları sonucu ortaya çıkan IŞİD gibi çetelerle ve diğer gerici güçlerle mücadele etmektedir. Emperyalistlerin müdahaleleriyle de şekillenen devletler ve iktidar odakları, halkların özgürlük arayışı ve demokrasi taleplerini zor ve şiddetle bastırdıklarından Ortadoğu süreklileşen bir kaos hali yaşamaktadır. Devletlerin açık ve örtülü saldırıları Ortadoğu’nun çok kültürlü yapısını hedef almaktadır. Rojava’da, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de ve Türkiye’de yaşananlar buna işaret etmektedir.

Ölümlere karşı yaşamı; çatışmalara karşı barışı savunan konfederasyonumuz Orta Doğu’da ve Türkiye’de yaşanmakta olan sorunları, halklarının iradesine ve temel taleplerine kulak tıkayan egemenlerin ve tüm dünyayı kuşatan neo-liberal ekonominin siyasal ve toplumsal yansıması olarak değerlendirmektedir.

Tam da bu nedenle, verdiğimiz emek, demokrasi ve barış mücadelesinin bir parçası olarak 28 Şubat – 1 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul’da “Ortadoğu Barış Konferansı” düzenliyoruz. Yapılacak konferansla kamuoyunun ilgisini barışa yoğunlaştırmayı, bu yönde çaba gösterenleri cesaretlendirmeyi ve ayrıca barış sürecine kalıcı bir belge bırakmayı umut ediyoruz. Ayrıca bu konferansın Ortadoğu’daki emek güçlerinin savaşa karşı, barışın ortak cephesini oluşturması mücadelesine katkı koymasını hedefliyoruz.

Konferansın programı için tıklayınız.

Afiş için tıklayınız

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + 5 =

Örnek Resim