Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / Belçika/Brüksel’de Gerçekleştirilen Saldırıları Lanetliyoruz!

Belçika/Brüksel’de Gerçekleştirilen Saldırıları Lanetliyoruz!

İnsanlık bir kez daha karanlık ve gerici saldırılar ile karşı karşıya. Farklı adreslerde ve zamanlarda gerçekleşse de saldırıların masum, sivil insanları hedef alması ortak nokta olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlığı ve değerlerini hedef alan bu saldırılar bugünümüzü ve geleceğimizi belirsizliğe, endişeye, ümitsizliğe ve karamsarlığa sürüklemeyi hedefliyor.

Saldırılar aynı zamanda “güvenlik” adına yeni faşizan baskılara da kapı aralıyor, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına gerekçe ediliyor, silah tüccarlarının iştahını kabartıyor. Devlet terörünün yaygınlaşmasına, buna karşın uluslararası tepkisizliğin olağanlaşmasına neden oluyor. Milliyetçi, şovenist bir dalganın hızla yükselmesine, inançlar arası hoşgörünün giderek zayıflamasına zemin sunuyor.

Saldırıların Ortadoğu’da yoğunlaşan ve kapitalist, emperyalist sistemin derinleştirdiği, stratejik hedefleri için kullandığı etnik ve mezhepsel çatışmalarla bağını görmek önemlidir. IŞİD başta olmak üzere istihbarat örgütleriyle içli dışlı diğer gerici, vahşet örgütlerine yönelik AKP iktidarı ve hegemonik güçlerin dolaylı ya da direk desteklerini görmezden gelen politikalar terkedilmediği sürece yeni saldırıların, yeni acıların ve can kayıplarının yaşanacağı açıktır.

Belçika halkının yaşadığı acıyı ve travmayı onlarca üyesini benzer saldırılarda yitirmiş bir konfederasyon olarak anlıyor, hissediyoruz. Dayanışma içinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Katliamı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz.

Brüksel’de havaalanı ve metroda gerçekleşen insanlık dışı saldırılarda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × three =

Örnek Resim