Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / Direndik, Kazandık.1 Mayıs'ta 1 Mayıs Alanındaydık.

Direndik, Kazandık.1 Mayıs'ta 1 Mayıs Alanındaydık.

12:20 Taksim Özgürleşti…

11.58
KESK ve DİSK Taksim Meydanı’na yaklaştı. Dışardaki grupların alınması için beklenmeye başlandı. Tarlabaşı Caddesi’nde Taksim’e alınmayan gruplar molotof kokteylleri ile çatışmaya devam ediyor. DTP Beyoğlu binasının bulunduğu bölgede de çatışmalar sürüyor.

11.18
Cevahir Otel ile Mecidiyeköy arasında Eğitim-Sen 3 No’lu Şube civarında bekleyen binlerce kişilik kalabalığa katılımlar meydana geliyor.

11.07
Tophane civarına gelen gruplara saldırılıyor.

10.57
Hak-İş korteji Taksim Meydan’ından ayrılmaya başladı
10.56
Eğitim-Sen kortejinin bulunduğu bölgede yaralanan İbrahim Taşkın isimli bir vatandaş Okmeydanı SSK Hastanesine kaldırıldı.

10.51
Ana korteje yan sokaklardan katılımlar olduğu bildiriliyor.

10.50
DİSK ve KESK ortak bir açıklama yaparak diğer grupların korteje alınmaması durumunda yürüyüşün başlamayacağını belirtti.

10.46
Cevahir Otel ve Mecidiyeköy etrafında aralarında Eğitim-Sen üyelerinin de bulunduğu binlerce kişinin polis barikatı önünde bekleyişi sürüyor.
10.45
DİSK korteji Harbiye’de çevredeki grupların alınması için bekliyor. Kortejdekilerle polis arasında ufak gerginlikler çıkıyor.

10.42
Ana grup yürüyüşüne devam etmeye başladı.
10.40
Polis DİSK korteji ilerlerken Harbiye civarında aralarında ESP üyelerininde bulunduğu korteje katılmak isteyen bir gruba biber gazıyla saldırdı. Polis ana gruba gaz sıkmaya başladı.

10.25
Feriköy’de Eğitim-Sen üyesi 400-500 kişilik bir grup polis barikatı önünde direniyor. Grubun DİSK kortejiyle buluşması engelleniyor.
1mayis2
10.12
Kurtuluş Caddesinde çeşitli örgütlerden yaklaşık 500 kişi polise karşı direnişini sürdürüyor.

10.10
Ergenekon Caddesinde Öğrenci Kolektifleri, Halk Cephesi ve ESP üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup polis barikatına yüklenmeye devam ediyor.

10.06
DTP Milletvekilleri Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve Sabahat Tuncel Osmanbey’deki DİSK ve KESK kortejine katıldı.

10.04
Hak-İş Gümüşsuyu’ndan 500-600 kişiyle Taksim Meydanı’na giriş yapmaya başladı

09.56
DİSK korteji Osmanbey’de ağır yürüyüşüne devam ediyor. CHP’li Berhan Şimşek, Mehmet Sevigen, Gürsel Tekin ve ÖDP’li Ufuk Uras’ın aralarında bulunduğu bir heyet DİSK Korteji ile buluştu. KESK üyeleri, ve TKP de DİSK Kortejine dahil olan gruplar arasında. Kurtuluş çevresinde toplanan kalabalık bir grupsa polisle çatışmaya devam ederek Pangaltı’ndaki buluşma noktasına ulaşmaya çalışıyor.

09.50
Sıraselviler’den küçük bir grup Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Gruba polis saldırdı. Ara sokaklarda polise karşı direniş sürüyor.

09.45
Kurtuluş Caddesinde bulunan farklı örgütlerden yaklaşık 500 kişi polise karşı direniyor.

09.42
Türk-İş Taksim Meydanında basın açıklamasını tamamladı. Türk-İş üyeleri otobüslerle mitinglerinin yapılacağı Kadıköy’e gidiyor.

09.40
Emniyet, DİSK ve KESK kortejlerinin tamamını Taksim Meydanına almayı kabul etti. Diğer grupların Kurtuluş ve Mecidiyeköy çevresindeki direnişi sürüyor.

09.36
DİSK kortejinin ağır ilerleyişi sürüyor. Şu an Osmanbey Metro durağı önünde yeni bir polis saldırısı gerçekleşti. DİSK yönetimi polisle görüşmelerini sürdürüyor.

09.33
Cevahir Alışveriş Merkezi ve Ergenekon Caddesi çevresinde çatışmalar sürüyor. Polisin dağıtma girişimine rağmen gruplar tekrar tekrar biraraya gelerek Pangaltı’ndaki buluşma noktasına yürümeye çalışıyor. Polisin bir grup Eğitim Sen üyesine de saldırdığı öğrenildi.

09.30
DİSK etrafındaki polis barikatı yarıldı ve küçük bir grup DİSK’le buluşmayı başardı. Polis tekrar barikatı oluşturdu.

09.27
DİSK Pangaltı’daki buluşma noktasına ulaştı. DİSK’in diğer gruplarlarla buluşması polis tarafından engelleniyor. Az önce dağıtılan gruplar toplanarak polis barikatına yükleniyor. Çatışmaların Pangaltı ve Mecidiyeköy’de bölgelerinde çatışmalar sürüyor. Polisin Pangaltı civarında gözaltı yapmaya başladığı öğrenildi. CHP korteji dahil tüm gruplar polis saldırısıyla DİSK kortejinden uzak tutulmaya çalışılıyor.

 

09.22
Halkevleri, ESP, SDP ve Alınteri üyelerinin bulunduğu yaklaşık 1000 kişilik grup yaklaşık 10 dakika önce Agos önünden Pangaltı’ya çıkan noktada polis saldırısına uğradı. Polisin panzer, gaz ve suyla müdahale ettiği kitle direnerek ara sokaklara çekildi. Şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

09.18
Türk-İş üyeleri 9.00 itibariyle Gümüşsuyu yönünden 250 kişilik bir kitleyle Taksim Meydanı’na giriş yaptı. ÖDP Milletvekili Ufuk Uras ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da Türk-İş kortejiyle birlikte alana girdi. Türk-İş üyeleri Kazancı yokuşuna çelenk bıraktı.

Gazi Mahallesinden gelen bir habere göre sabah saatlerinde mahalleden çıkışların engellendiği belirtiliyor.

09.17
Halkevleri, ESP, SDP ve HKP üyelerinin aralarında bulunduğu kalabalık bir kitle Pangaltı girişinde birikti. Polis barikat kurdu. Kitle sloganlarla bekleyişini sürdürüyor.

09.13
Şişli Camiinin önünde toplanan BDSP, ESP ve çeşitli gruplara polis saldırdı. Birkaç yüz kişiden oluşan grup polise direnerek Cevahir Alişveriş Merkezi’nin önüne doğru geri çekilirken çatışma halen sürüyor. Şişli’de polisin yürüyüşe geçmek üzere biraraya gelen tüm gruplara müdahale ettiği bildiriliyor.

09.10
Cevahir Otel önünde buluşan yaklaşık 500 Halkevci, Pangaltı’ya doğru yürüyüşe geçti. DİSK korteji de yürüyüşe başladı.

9.05
DİSK Genel Merkezi önünde DİSK üye ve yöneticilerinden oluşan yaklaşık 500 kişi yürüyüş düzeni alarak kortejler oluşturmaya başladı.DİSK üyeleri önlükleri, flamaları ve karanfilleri ile DİSK Genel Merkezi önünden yürümeye hazırlanıyor. Yürüyüşün polis kordonu eşliğinde gerçekleşmesi bekleniyor

8.55
Polis, oluşturulan polis çemberi dışında toplanan her gruba su ve gaz ile saldırıyor. DİSK binasına çıkan caddede ve Pangaltı’da iki ayrı polis saldırısı gerçekleşti. DİSK üyelerinin Genel Merkez’e geçişine izin veren polis, diğer gruplara ise saldırıyor.

8.51
Halkevleri üyesi yaklaşık 250 kişi İstanbul Cevahir Oteli önünde buluştu. Halkevciler bölgede toplanmaya devam ediyor.

8.43
Pangaltı’da ve DİSK Genel Merkezi önünde ana cadde üzerine polis kordonları oluşturuldu ve polis geçişlere izin vermiyor. Pangaltı’da bir kişi gözaltına alındı. Polis toplanan bir grubu tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı.

8.20
Pangaltı’da AGOS ve CHP binaları önünde, emekçiler toplanmaya başladı. Ses araçlarından marşlar çalınıyor. Şu anda yaklaşık 200 emekçi bölgede birikmiş durumda. Ancak tüm yollarda polis barikatı var ve giriş çıkışlar polis tarafından denetleniyor.

Şişli’de bulunan DİSK Genel Merkezi’nde DİSK’e bağlı sendikaların üye ve yönmeticilerinden oluşan 150 kişilik görevli grubu halaylar ve sloganlar eşliğinde buluşma saatini bekliyor. DİSK’İn Tekirdağ ve Denizliden gelen araçlarının İstanbul girişinde polis tarafından durdurularak bekletildiği, Kocaeli’nden yola çıkmaya hazırlanan emekçilerin de Kocaeli içinde durdurulduğu öğrenildi.

Taksim Meydanı ile ara sokaklar arasındaki geçişler polis tarafından tutulmuş durumda. Yayaya kapatılan meydan çevresine çelik bariyerler yerleştirildi. Şu anda meydanda bir hareketlilik yok.

Sendika.Org’dan yararlanılmıştır. Fotoğraflar: KESK Basın Bürosu

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + three =

Örnek Resim