Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / KAN ANONSUNA SUÇ DUYURUSU…

KAN ANONSUNA SUÇ DUYURUSU…

Emek örgütlerinin aldığı karar gereği tüm illerden “ölümü değil yaşamı savunuyoruz” şiarıyla barıştan yana tavrımızı koymak için 10 Ekim’ de Ankara’ da toplandık.

10 Ekim 2015 Pazar günü ardı ardına patlayan bombalarla 101 arkadaşımız hayatını kaybetti, 450 den fazla arkadaşımız ise yaralandı.

Cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamı 10 Ekim de Hükümet böyle büyük bir katliamın gerçekleşmesini önleyememiş, güvenlik önlemlerini almamıştır. Saldırı sonrasında yaralananlara acil ilk yardım görevi yeterince yerine getirilmemiştir.  Yaralılara müdahale etmek isteyenlere gaz atılarak saldırılmıştır. Bu nedenle ambulanslar olay yerine geç kalmış, birçok yaralı zamanında sağlık yardımı alamamıştır. Katliam sonrasında KESK tarafından yapılan görevlendirme sonucunda MYK üyemiz Veli Korhan RÜZGAR Numune hastanesinde görevlendirilmiştir.

DSC_0782 - Kopya

MYK üyemiz V.Korhan RÜZGAR, yaralılarımızın ölüm ve yaşam arasında verdiği hayat mücadelesine bir nebzede olsa yardımcı olabilmek için kan anonsları yapmıştır.

Ayrıca ambulansların geçişini kolaylaştırmak için de anonslar yapmıştır.

Bu insani davranış birilerini rahatsız etmiş, Korhan Rüzgar “provokatör, hain” ilan edilmiştir. Bununla da kalınmamış hakkında “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, kamu görevinin usulsüz olarak üslenilmesi” suçlamaları ile savcılığa şikâyet edilmiştir.

Yaşamak ve yaşatmak için nerede, ne zaman ve kim olursa olsun insan hayatına değer vermek sendikamızın temel ilkesidir.

Ardı ardına bombaların patlatılıp insanların öldürüldüğü ülkemizde, suç kavramının ve de suçlunun bu kadar anlamsızlaştığı; mağdurun suçlandığı bir dönem olmamıştır!

Veli Korhan Rüzgar onurumuzdur.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + 20 =

Örnek Resim