Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / Katledilişinin 10. Yılında Buradayız Ahparig! Unutmadık, Unutturmayacağız!

Katledilişinin 10. Yılında Buradayız Ahparig! Unutmadık, Unutturmayacağız!

Bugün 19 Ocak 2017,  AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilişinin 10. Yıldönümü. Aramızdan alınışının onuncu yıl dönümünde Hrant Dink’i bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz.

Hırant Dink tam 10 yıl önce bugün, yıllardır emek verdiği AGOS gazetesinin kapısının önünde, tüm insanlığın gözleri önünde bir tetikçi tarafından katledildi. Aradan geçen on yıla rağmen Hırant’ın katlinin arkasındaki güçler ‘devlet sırrı’ sayılarak korundu, deliller karartılıp, gerçekler gizlendi.

Kin ve nefret üreten politikalarına karşı duran gazetecileri, yazarları, akademisyenleri ‘örgüt üyesi’, ‘vatan haini’ olarak yaftalayanlar emniyet güçlerinin, kamu görevlilerinin bilgisi dâhilinde işlenen cinayetin üstünü örtmek için elinden geleni yaptı. Toplum askıya alınan, ‘duruşma odalarında uykuya bırakılan’  adaletten medet umar hale getirilmek istendi.

Önce devletin kolluk güçleriyle kutlama yapan, sırtı sıvazlanan tetikçiye verilen ceza ile yetinmemiz istendi. Şimdi de 12 yıl boyunca kol kola yürüdükleri  ‘Paralel Yapıyı’ suçlayarak kendi sorumluluklarını gizlemeye çalışıyorlar.

Oysa gerçek suçluların açığa çıkarılmasının ve yargılanmasının engellendiği dava süreci Türkiye’nin sicili son derece bozuk olan demokrasi tarihine çoktan kara bir leke olarak geçmiştir. Uğur Mumcu, Hrant Dink, Musa Anter, Metin Göktepe gibi onlarca cinayetin arkasındaki güçler açığa çıkarılmadan, bu konuda samimi bir hesaplaşma ve yüzleşme yaşanmadan bu kara leke asla silinmeyecektir.

Öte yandan Dink cinayeti bu ülkede demokrasiye inanan, birlikte yaşamayı ve kardeşliği savunan,toplumun gözünde barış sembolüne dönüşen aydınların, yazarların, gazetecilerin yaşadığı ne ilk cinayetti ne de son cinayet olmuştur.

Hrant’ı aramızdan alan ‘bebeklerden katil yaratan’  karanlık 10 yıldır yeni katiller yaratmaya devam ediyor. Yeni katliamlarla, cinayetlerle sarsılan ülkemiz barış, emek ve demokrasi talep edenler için adeta bir cehenneme savaştan, kandan beslenenlere ise korunaklı bir cennete dönüştürülmek isteniyor. İnsanlık dışı uygulamalara, katliamlara, cinayetlere sessiz kalmamız, mafya bozuntularının tehditlerine alışmamız bekleniyor. Hrant’ı ve katledilen diğer kardeşlerimizi, evlatlarımızı unutmamız isteniyor.

Alışmanın,unutmanın,kanıksamanın kabullenmek olduğunu en iyi bizler biliyoruz.Adaletsizlik, hukuksuzluk ve nefret söylemi üzerine inşa edilen bu yağma ve sömürü düzenine alışmadık, alışmayacağız. Emek, demokrasi ve barış şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız!

Sözlüklerden dahi barışın, kardeşliğin adını silmek isteyenlere inat adaletin ve barışın egemen olması mücadelesine sahip çıkmaya devam edeceğiz

Halklar, inançlar, kültürler zengini bu topraklarda ırkçı faşizan zihniyetin hakim olmasına izin vermeyecek, “Hiçbir güvercinin tedirginlik duymayacağı” bir ülke mücadelesini sürdüreceğiz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

BASINA VE KAMUOYUNA ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ.. Batmanda Merkez PTT Müdürlüğünde çalışan güvenlik personeli ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − 4 =

Örnek Resim