Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / Sultanahmet Meydanı'nda Yaşanan Saldırıyı Lanetliyoruz!

Sultanahmet Meydanı'nda Yaşanan Saldırıyı Lanetliyoruz!

Her geçen gün daha fazla savaş ve şiddet sarmalına itilen Türkiye’de hepimizin yaşam güvenliğini tehdit eden gelişmeler artarak sürüyor.  Ne yazık ki ülkemizde artık her vatandaş nerede, ne zaman bir kör kurşunun, bir canlı bombanın hedefi haline geleceğinin tedirginliği ile yaşıyor.

Son olarak bugün İstanbul’un bilinen turistik mekânlarından Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan patlama sonucunda 10 kişi ölmüş, 15 kişi yaralanmıştır. KESK olarak öncelikle yaşanan saldırıyı ve arkasındaki güçleri lanetliyor, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç, Paris ve 10 Ekim Ankara Katliamlarının ardından İstanbul Sultanahmet’te yaşanan bu patlama savaş, kan, nefret ve kinden beslenenlerin alçakça saldırılarının bedelinin masum insanlara ödetildiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.  Türkiye’de artık her vatandaş nerede, ne zaman bir kör kurşunun, bir canlı bombanın hedefi haline geleceğinin tedirginliği ile yaşamaktadır. Buna rağmen hem içeride hem dışarıda savaş ve şiddet politikalarında ısrar eden siyasi iktidar kin ve nefret kusanları değil, barış ve kardeşlik talep edenleri hedef almakta, yaşanan katliamların üstünü örtemeye çalışmaktadır.

Bu noktada Sultanahmet’teki patlamanın hemen ardından ‘jet hızıyla’ yayın yasağı getirilmesi manidardır. Daha önceki katliamlarda, saldırılarda getirilen yayın yasağının failleri ve arkasındaki güçleri korumaktan hatta delileri karartmaktan başka bir şeye yaramadığı ortada iken yayın yasağında ısrar edilmesi bu olayın da üstünün örtülmek istendiği yönündeki kaygılarımızı pekiştirmektedir.

101 canımızı kurban verdiğimiz 10 Ekim Ankara katliamından sonra ısrarla “ eğer Ankara’nın göbeğinde yaşanan Cumhuriyet tarihinin bu en büyük katliamı aydınlatılmazsa, aydınlatılması engellenirse ülkemiz yeni katliamlara gebe kalacaktır” demiştik. Ne yazık ki canlı bombaların ancak eyleme geçtiğinde yakalanabileceğini söyleyen zihniyet uyarılarımızı dikkate almamıştır. Barış ve kardeşlik isteyenleri sindirmek için ellerinden geleni ardına koymayanlar ‘ellerindeki listede yer alan’  canlı bombanın Sultanahmet meydanında ortaya çıkmasını adeta beklemiştir.

KESK olarak, tüm yurttaşlarımızı ülkemizin savaş ve şiddet ortamına itilmesine karşı çıkmaya, ayrım gözetmeksizin tek bir insanımızın bile katliamlara-saldırılara artık kurban verilememesi için barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesini yükseltemeye çağırıyoruz.

                                                                                         Yürütme Kurulu

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 7 =

Örnek Resim