Anasayfa / HABERLER / İzmir’de Cumartesi Çalıştırmasına Durdurma

İzmir’de Cumartesi Çalıştırmasına Durdurma

PTT Genel Müdürlüğü Posta ve Telgraf Dairesi Başkanlığı çıkardığı genelge ile İzmir’de 26 Adet PTT Merkez Müdürlüğünün karlılığı artırmak amacıyla Cumartesi günleri 8.30-17.30 saatleri arasında çalışmasına karar verdi.

İzmir ilindeki 26 merkez Çalışanları bu uygulama ile haftada 6 gün çalıştırılıyordu.

İzmir Şubemiz bahse konu uygulamanın hukuka aykırı olduğu iddiasıyla İzmir 2. İdare Mahkemesinde yürütmeyi durdurma talepli dava açtı.

                 

İzmir Şubemiz açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı almıştır. Dava esastan sürmektedir.

Kararda, Cumartesi günlerinin memurların hafta sonu tatili olduğu ve  Posta Telgraf Dairesi Başkanlığı ile  İzmir PTT Başmüdürlüğünün alacağı  kararla  memurları Cumartesi günleri çalıştıramayacağı dolayısıyla bahse konu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

 

PTT Genel Müdürlüğünün mahkeme kararını 30 gün içinde uygulaması gerekmektedir.

Sendikamız, PTT Genel Müdürlüğünde yasalara aykırı olarak emekçilerin hafta sonu fazla çalıştırıldığı, Ayda 4 gün fazla çalıştırma karşılığında 40 TL gibi komik bir ücretin ödendiği ve bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu her fırsatta dile getirmektedir.

 

Sendikamız sözleşmeli çalışanların 399 sayılı KHK’de belirtildiği koşullarda çalıştırılması gerektiğini ve Cumartesi Çalışması yaptırılacak memurlara maaşlarının %15’ine kadar ödeme yapılmasını talep etmektedir.

 

Bahse konu yürütmeyi durdurma kararı PTT emekçilerinin Kuralsız ve yasalara aykırı fazla çalıştırılmasına karşı önemli bir adımı ifade etmektedir.

Şu anda İzmir ile sınırlı olan bu kazanımı tüm PTT işyerlerine yaymak temel amacımızdır.

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLARIN FAZLA ÇALIŞTIRILMASINI DÜZENLEYEN 399 KHK  MADDESİ:

Fazla Çalışma ve Diğer Ödemeler 
Madde 30 – Sözleşmeli personele; 

 a) Zorunlu ve istisnai hallere münhasır olmak üzere, normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde yaptırılacak fazla çalışmalar karşılığında bütçe kanunlarında belirlenen miktarlarda saat başı fazla çalışma ücreti ödenir. Ancak aylık olarak, fazla çalıştırma yaptırılacak personel sayısı kurumun sözleşmeli  personel sayısının % 5’ini; personel başına ödenecek fazla çalışma ücreti toplamı da ilgililerin temel ücretlerinin % 15’ini geçemez.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − 6 =

Örnek Resim