Anasayfa / HABERLER / KESK'e Yönelik Operasyonu Kınıyoruz!
KESK Genel Merkezine ve KESK yöneticilerine yönelik operasyonu şiddetle kınıyoruz. Bu türden çok baskı gördük. Mücadelemizden taviz vermedik. Bu baskınlar da bizi mücçadelemizden döndüremeyecek. Konuyla ilgili basın açıklamamızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

KESK'e Yönelik Operasyonu Kınıyoruz!

Bir süredir Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızda yaşadığımız polis baskısı Genel Merkez yöneticilerimize kadar ulaştı. Bugün sabah saatlerinde KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi, Kadın Sekreterimiz Songül MORSÜMBÜL ve EĞİTİM-SEN Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Kadın Sekreterimiz Gülçin İSBERT , KESK Eski Genel Sekreterimiz Abdurrahman DAŞDEMİR, Eğitimsen Eski Kadın Sekreterimiz Elif AKGÜN ve çok sayıda arkadaşımız jandarma ve polis tarafından gözaltına alındılar. Polis ve jandarma ekipleri KESK Genel Merkezi’nde arama yaptı. 

Bir emek örgütü olan Konfederasyonumuza yönelik tırmandırılan polis baskısı hiç bir demokratik ölçüye uymamaktadır. Her haliyle KESK’i yıldırmayı, sürdürdüğü emek ve demokrasi mücadelesinde yıpratmayı hedefleyen bu faşizan tutum amacına ulaşamayacaktır.

Arkadaşlarımıza yönelik bu tutumu şiddetle kınıyoruz.  

KESK 250 bin üyesi olan demokratik bir kitle örgütü, ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip bir Konfederasyondur. KESK aynı zamanda baskılara, sürgünlere, tutuklamalara tarihi boyunca göğüs germiş, kamu emekçilerinin haklarını savunmak için bedeller ödemiş demokratik bir mücadele örgütüdür. KESK gerçek sendikadır. 

Gözaltına alınan arkadaşlarımız toplum içinde tanınan, saygınlığı olan, adresleri belli sendikacılar, kamu emekçileridir.  Durum böyleyken baskınlarla gözaltına alınmalarının makul hiç bir açıklaması yoktur.

250 bin üyesi olan bir demokratik kitle örgütü aranırken bir tek savcının bulunmaması kabul edilemez; yapılan aramalarda Konfederasyonumuzun kadın çalışmalarına ilişkin belgelerine, örgüt içi yazışmalara, Başbakanlıkla, Çalışma Bakanlığıyla yaptığımız yazışmalara; üyesi olduğumuz uluslararası konfederasyonlarla yapılan ve çoğu Kadın haklarıyla ilgili, Kreşle ilgili, Doğum izniyle ilgili yazışmalara dahi el konulmuştur. Songül MORSÜMBÜL arkadaşımızın  bilgisayarı, CD’leri usûlsüz bir biçimde alınmıştır. Arayanlar ne aradıklarını dahi bilmemektedir.  
 

Değerli Basın Emekçileri, 

KESK’te suç unsuru bir şey bulunması mümkün değildir. KESK yasal ve meşru zeminlerde kamu emekçilerinin hakkını savunan, gücünü sadece üyelerinden alan, kimseye diyet borcu olmayan demokratik bir örgüttür.  

Buradan başta Başbakan ve İçişleri Bakanı olmak üzere tüm yetkililere bir kez daha sesleniyoruz: KESK’e yönelik bir adım atarken 40 kere düşünmelisiniz; hele KESK Genel Merkezi’ni aramaya kalkışırken 40 kere düşünmelisiniz. KESK bu tür baskılarla, yıldırma operasyonlarıyla mücadele çizgisinden geri duracak bir Konfederasyon değildir   

Arkadaşlarımız derhal salıverilmelidir. KESK’e yönelik baskılar derhal durdurulmalıdır. 

Tüm demokratik kamuoyunu, siyasi parti ve çevreleri, sendika ve konfederasyonları,meslek örgütlerini ve duyarlı yurttaşlarımızı KESK’le dayanışmaya çağırıyoruz. Günün erken saatlerinden bu yana durmak bilmeyen telefon ve ziyaretlerle dayanışma sergileyen ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyoruz.  
 

 

KESK MERKEZ YÜRÜTME KURULU 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 7 =

Örnek Resim