Anasayfa / HABERLER / NATO'YA HAYIR!
NATO, İncirlik Hava Üssü, İzmir Hava Üssü, Şile Üssü, Konya 3. Ana Jet Üssü, Balıkesir 9. Hava Jet Üssü, Muğla Aksaz Deniz Üssü başta olmak üzere Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum, Van-Pirreşit ve Mardin'de Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri ile ülkemize bir kanser gibi yayılmıştır. 60 yıllık savaş örgütü, halkların düşmanı NATO’nun dağıtılmasını istiyoruz. Türkiye, NATO üyeliğinden hemen çıkmalı, ülkedeki NATO üs ve karargâhları kapatılmalı ve NATO kapsamında yapılmış tüm ikili askeri anlaşmalar yırtılıp atılmalıdır.

NATO'YA HAYIR!

Emperyalizmin askeri gücü NATO 60 yaşında!

1949 Nisan’ında Avrupa ve dünya emekçilerinin anti-faşist direncini kırmak; sosyalist yönelimlerini durdurmak için savaş galibi emperyalistlerin önderliğinde kuruldu.

NATO, 60 yıllık tarihi boyunca işgallere, savaşlara, katliamlara, darbelere ve halklara yönelik sayısız operasyona imza attı.

NATO, Şili’de, Arjantin’de, Uruguay’da, Ortadoğu’da,Türkiye’de ve daha çok sayıda ülkede halkların özgürlük özlemini boğan, kanlı darbeleri planladı.

60 yıllık savaş örgütü, halkların düşmanı NATO’nun dağıtılmasını istiyoruz. Türkiye, NATO üyeliğinden hemen çıkmalı, ülkedeki NATO üs ve karargâhları kapatılmalı ve NATO kapsamında yapılmış tüm ikili askeri anlaşmalar yırtılıp atılmalıdır.

NATO, Sosyalizmi engellemek adına Avrupa’daki kanunsuz devlet çeteleri yapısı Gladio örgütünü kuran karargâhtır.

NATO, kurslarında, kamplarında, karargâhlarında sayısız işkenceci, ajan, katil ve provokatör yetiştirdi.

Bunları dünyanın her bölgesinde özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesi veren güçlere karşı kullandı.

Emperyalistlerin savaş konseptine uygun olarak konvansiyonel, kimyasal, biyolojik ve nükleer savaş araçları NATO’nun öncülüğünde insanlığın başına bela oldu.
ABD, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra ortaya çıkan “tek kutuplu” dünyada NATO’yu genişletmek, onu Birleşmiş Milletler’in askeri gücü haline getirmek istiyor.

Bu planın kanlı yüzü kendini Afganistan ve Irak’ta çoktan gösterdi.

NATO’nun Kafkasya ve eski Sovyet Cumhuriyetlerindeki operasyonlarının dumanı hâlâ tütüyor.

Türkiye’de Kontrgerillayı oluşturan NATO, bu karanlık örgütlenmelerle halkların özgürlük talebini bastırmaya çalıştı.

1 Mayıs, Kahramanmaraş, Çorum katliamlarında ve daha nicelerinde NATO’nun parmağı vardır.

Türkiye’de egemen sınıflar ve devlet, emekçilere zulmederken NATO’nun desteğini arkasına almıştır. 12 Mart, 12 Eylül Faşizmleri NATO tarafından tasarlanmıştır. Sürekli düşman üreten ve barışa taviz vermeyen politikalarla, Türkiye dünyada silahlanmaya en çok para harcayan ülkelerden biri haline getirilmiştir.

NATO, İncirlik Hava Üssü, İzmir Hava Üssü, Şile Üssü, Konya 3. Ana Jet Üssü, Balıkesir 9. Hava Jet Üssü, Muğla Aksaz Deniz Üssü başta olmak üzere Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum, Van-Pirreşit ve Mardin’de Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri ile ülkemize bir kanser gibi yayılmıştır.

 

60 yıllık savaş örgütü, halkların düşmanı NATO’nun dağıtılmasını istiyoruz. Türkiye, NATO üyeliğinden hemen çıkmalı, ülkedeki NATO üs ve karargâhları kapatılmalı ve NATO kapsamında yapılmış tüm ikili askeri anlaşmalar yırtılıp atılmalıdır.

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 9 =

Örnek Resim