Anasayfa / HABERLER / PTT A.Ş. ye HAYIR

PTT A.Ş. ye HAYIR

PTT AŞ yasa tasarısının geri çekilmesini için Haber-Sen, TBMM önünde eylem yaptı. Eyleme CHP Milletvekili Sakine Öz ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de katıldı.

Türkiye genelinde PTT Müdürlükleri önünde yapılan eylemler

İZMİR

p41100371

DÜZCE

cimg00161

Basın açıklaması aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT A.Ş. YASA TASARISI GERİ ÇEKİLSİN!

PTT’yi Anonim Şirket haline dönüştüren yasa tasarısı 5 Mart 2013 tarihinde TBMM’ye sunulmuş ve 27 Mart 2013 tarihinde ilgili komisyonda görüşülmesi planlanmıştır.

Bunu öğrenen sendikamız, haberleşme işkolunda faaliyet gösteren tüm sendikalarla toplantılar yapmış ve 22 Mart 2013 tarihli toplantıda imzalanan protokol doğrultusunda, Bağımsız Haber-Sen (BASK), Birlik Haber-Sen (MEMUR-SEN) ve Türk Haber-Sen (KAMU-SEN) ile birlikte, 27 Mart 2013 günü ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakma kararı almıştır. Ortak talep, “geleceğimizi, aşımızı, işimizi elimizden alan bu tasarının geri çekilmesi” olarak belirlenmiştir.

Son gece Birlik Haber-Sen (MEMUR-SEN) “eylemin sendikaların iradesi dışında provoke edileceği endişesiyle geri çekildiğini” açıklamış, ancak hiçbir provokasyon yaşanmadığı gibi anılan sendikanın bu kararına rağmen üyeleri birçok ilde iş bırakma eylemine katılım sağlamıştır.

PTT Emekçilerinin bu haklı eylemi, yasa tasarısının yeniden gözden geçirilmesi amacıyla TBMM alt komisyonuna havale edilmesini sağlamıştır.

Bu arada telaşa kapılan PTT yönetimi, iş bırakan emekçileri fişlemeye ve sürgün tehditlerine başlamıştır. Sendikamız, bu hukuk dışı işlemlerin baş sorumlusu Genel Müdür Osman Tural ve İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Erdal Örgen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

3 Nisan 2013’da yapılan alt komisyon toplantısına katılan Sendikamız, PTT’yi Anonim Şirkete dönüştürecek olan bu yasa tasarısının;

1. Kısa vadede taşeronlaştırma, uzun vadede özelleştirme amacına hizmet edeceğini,

2. Verilen Kamu hizmetinin kâr hırsına teslim edilmesine ve pahalılaşmasına yol açacağını,

3. PTT emekçilerine, güvencesiz çalışmayı ve kazanılmış haklarından vazgeçmeyi dayatacağını

ifade ederek, söz konusu yasa tasarının temel mantığına ve esasına karşı çıktığımızı açıklamıştır.

Ayrıca bu yasa tasarısının, PTT’de örgütlü sendikaların, dolayısıyla da çalışanların görüş ve önerilerine başvurulmaksızın kapalı kapılar ardında hazırlandığı belirtilmiştir. Kurumun mevcut durumu ile ilgili olarak birçok sıkıntının aşılabilmesi için acilen yeniden yapılandırılması gerektiğini savunmakla birlikte, bu amaçla kurulacak ve içinde sendikaların da yer aldığı bir komisyonun çalışmalarına katkı sunmaya hazır olduğumuz bildirilmiştir. Bu önerilerimiz doğrultusunda, etkin kamu hizmeti veren bir PTT’yi, çalışanların yaratması mümkünken, çeşitli bahaneler ileri sürülerek Anonim Şirkete dönüştürülmesine ihtiyaç olmadığı vurgulanmıştır. Sonuç olarak, bu yasa tasarısının bütünüyle geri çekilmesi gerektiği dile getirilmiştir.

Hükümet yetkilileri, her zamanki gibi emekçilerin bu talebini de görmezden gelmiş, göstermelik birkaç maddenin değiştirilmesiyle alt komisyon toplantısı sona ermiştir.

AKP Hükümeti, PTT’nin özelleştirilmesine yol açacak bu yasa tasarını geri çekmediği gibi,  temel mantığında da hiçbir değişiklik yapmamıştır. Yani PTT’nin talan edilmesi noktasında kararlıdır ve çeşitli aldatmacalarla yoluna devam etmektedir.

Zira Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT emekçilerine daha yüksek ücret verebilmek için Anonim Şirkete ihtiyaç duyulduğu şeklinde açıklamalar yapmakta, adeta emekçilere “sus payı” teklif ederek aldatmaya çalışmaktadır. Oysa PTT Emekçilerinin ücretlerini gerçekten yükseltmek istiyorsa, bunu şimdi de yapabilir, Anonim Şirkete hiçbir şekilde ihtiyaç yoktur.

· PTT Emekçileri, bu aldatmacaya kanmayacaktır!

· PTT Emekçileri, Kurumun özelleştirilmesi karşılığında teklif edilen bu “sus payını” elinin tersiyle itecek ve ısrarla “PTT Halkındır, Satılamaz!” diye haykıracaktır.

· PTT Emekçileri, geleceğine, aşına, işine sahip çıkacak, baskılara boyun eğmeyecek ve PTT’yi sattırmayacaktır!

· PTT Emekçileri, bu tasarının geri çekilmesi için mücadeleye devam edecek ve direnecektir.

Çünkü yaşamak direnmektir!

Ve direnen emekçi asla kaybetmez! 11 Nisan 2013

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =

Örnek Resim