Anasayfa / HABERLER / PTT Genel Müdürü İle Görüştük

PTT Genel Müdürü İle Görüştük

Sendikamızın Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile PTT Genel Müdürü Osman TURAL arasında 27 Aralık 2007 tarihinde yapılan toplantıda; başta personel alımı, yıllık izinlerin kullandırılması, gişe memurlarının mesai sorunları, ek ödemelerin kapsamı, teknik personelin ücretleri ve işyerlerinin güvenliği olmak üzere PTT emekçilerinin birçok sorunu görüşülmüştür.

Görüşmeye ilişkin detaylar yazının devamındadır.

1- 2008 yılında Kuruma 750 Memur ve 250 dağıtıcı olmak üzere toplam 1000 çalışan alınacaktır. Atamaları yapılmak üzeredir.

2- Yıllık izinlerin kullandırılması yönündeki sıkıntıların sürdüğü ve 2007 yılında da birçok çalışana izinlerinin kullandırılmadığı ifade edilmiştir. Genel Müdür, yapılan genelgeye rağmen izinlerin kullanılamamasının birim yöneticilerinden kaynaklandığını ve doğacak sorumlulukların yöneticilere yükleneceğini ifade etmiştir. İzin kullanamayan çalışanların izinlerine karşılık gelen yevmiyelerinin ödenmesi yönündeki talebimizin değerlendirileceği ifade edilmiştir.

3- Gişe memurlarının 17:30’ a kadar gişede çalıştırılmasından dolayı mağdur oldukları ve bu durumun düzeltilmesi talep edilmiştir. Genel Müdür böyle bir dayatma içinde olmadıklarını, mesai saatlerinin Müdürlerce yerelin özelliğine göre planlanması gerektiğini ve mağduriyetlerin giderileceğini ifade etmiştir. Yine Şubelerde 16:00’ dan sonra işlem yapılmayacağını ve gişelerde saat 10:00’ a kadar havale ödemesinin yapılmayacağını belirtmiştir.

4- Ek ödemelerin Merkezlerdeki tüm personele ( şef ve amirler dahil ) ödenmesi ve zorunlu olarak rapor kullanan personele de mutlaka ek ödeme yapılması talep edilmiştir. Değerlendirileceği ifade edilmiştir.

5- Özel güvenli firmasının kısa bir sürede göreve başlayacağı, Lise ve üstü mezuniyete sahip tüm güvenlik personellerinin memur olarak atanacağı ifade edilmiştir.

6- 2750 on-line işlem yapan işyerine alarm sistemi kurulmuş olup, tüm Merkezlere kamera sisteminin de kurulmakta olduğu ifade edilmiştir.

7- Teknik personelin çok yoğun biçimde görevlendirildiğini, ekonomik koşullarının düzeltilmesi gerektiğini, bu nedenle öncelikle tüm teknik personele 2. düzeyden ödeme yapılması ve ayrıca ek ödeme yapılması yönündeki talebimizin değerlendirileceği ifade edilmiştir.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =

Örnek Resim