Anasayfa / HABERLER / PTT SYS ve Zihinsel Engelli Çocuklarımız

PTT SYS ve Zihinsel Engelli Çocuklarımız

PTT Sağlık yardım Sandığı, 21.12.2006 tarihinden önce PTT emekçilerinin görme, Ortopedik, işitme, dil-konuşma, ses bozukluğu, zihinsel ve ruhsal özürlü çocuklarının eğitim kurumları fark giderlerini karşılıyordu. PTT Genel Müdürlüğü Bahse konu çocukların yasada belirtilen miktardaki giderini karşılıyor, farklarını ise SYS karşılıyordu. Sağlık Yardım Sandığı Yönetim Kurulu 5378 sayılı yasayı bahane ederek aldığı 21.12.2006 tarih ve 17 sayılı kararıyla bu ödemeleri yapmamaya başlamış ve sendikamız söz konusu SYS yönetim kurulu kararına dava açmıştı. Sendika üyelerimizden gelen taleplerde; Milli eğitim Bakanlığının Söz konusu çocukların eğitiminin belli bir saatini karşıladığı, bu eğitimin yetersiz olduğu, yoğunlaştırılmış bir eğitim ile bu çocukların başkasına muhtaç olmadan kendi yaşamını idame edebilecek alışkanlık ve davranışları geliştirebileceği belirtilmiştir. Yapılan araştırmalarda bu çocukların yeterli eğitim ile anne ve babasına muhtaç olmadan günlük yaşamını sürdürebilecek noktaya gelebileceği sonucuna varılmıştır.

 

Sendikamız söz konusu davayı açtığında PTT’de 28.000 personel çalışıyordu. Türkiye genelinde Zihinsel ve ruhsal özürlü çocukların toplam sayısı ise 70 dolayında bulunuyordu.

 

 

Dönemin Sağlık Yardım Sandığı yönetim kurulu tüm ısrarlarımıza rağmen bu insani talebimize olumlu cevap vermemiş ve dava açılmıştır.  Sağlık Yardım Sandığı 5378 sayılı yasa ile özürlü ve zihinsel engelli çocukların eğitim giderlerinin 01.06.2006 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığınca ödenmeye başlandığı, dolayısıyla PTT Genel Müdürlüğünün Ödemediği sağlık yardımının, Sandıkça ödenmeyeceğini, Söz konusu çocukların eğitim giderlerinin sağlık harcaması olmadığını iddia ederek fark ödemelerini durdurmuştur. Oysa SYS 01.06.2006 tarihinden önce söz konusu çocukların eğitim gider farklarını ödüyordu.

 

Daha geçenlerde yönetimi seçimle belirlenen PTT Sağlık Yardım Sandığı yönetiminin bu durumu göz önünde bulunduracağını umuyoruz. Çocukları zihinsel ve ruhsal özürlü olan PTT çalışanlarının birçok zorluklara katlandığını biliyoruz.

 

PTT Sağlık Yardım Sandığına 29.000 bin PTT Personeli aylık aidat ödemektedir. Sağlık yardım Sandığında birikmiş nakit paraların olduğunu tahmin etmek zor değil. 29.000 PTT çalışanının ortak sandığı olan SYS, eğer 70 çocuğun eğitim fark giderlerini karşılayamıyorsa Durum hakkında değerlendirmeyi PTT emekçilerinin yapacağından kuşkumuz yoktur.

 

Sendikamızın açtığı dava Ankara 16. İdare Mahkemesi tarafından reddedilmiştir.

 

PTT SAĞLIK YARDIM SANDIĞI VE ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR HAKKINDA KARAR

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − ten =

Örnek Resim