Anasayfa / HABERLER / TİS Görüşmelerine Bugün Yapılan Toplantıyla Devam Edildi!

TİS Görüşmelerine Bugün Yapılan Toplantıyla Devam Edildi!

2016-2017 TİS görüşmeleri 3 Ağustos 2015 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplantı ile başlamış, ikinci oturum 11 Ağustos 2015, Salı gününe ertelenmişti. Ancak ikinci oturum son anda “ÇSGB Bakanı Faruk ÇELİK’in gelememesi” gerekçe gösterilerek 12 ağustos 2015, Çarşamba günü saat 11.00’e ertelenmiştir.

Bugün (12.08.2015) yapılan ikinci oturumun gündemi Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından “1-Hizmet Kollarına İlişkin Komisyon Çalışmalarının Genel Sunumu ve Müzakeresi, 2- Genele İlişkin Taleplerin Değerlendirilmesine Dair Komisyonun Kurulması, 3- Geri Kalan Sürece İlişkin Çalışma Takviminin Belirlenmesi” olarak açıklanmıştır.

Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Lami ÖZGEN, konuşmasında hizmet kollarına ilişkin yapılan çalışmanın raporunun diğer konfederasyonlara da verilmesi gerektiğini, Hükümetin bilinçli olarak kendi teklifini halen sunmadığını, bilerek son günlere kadar beklettiğini, bunun yasaya ve TİS sistemine aykırı olduğunu ifade etmiştir. Eş Genel Başkanımız konuşmasının devamında; Konfederasyonumuzun kadın taleplerinin sunulmasıyla ilgili ilk toplantıda dile getirdiği hususları tekrarlayarak KESK Kadın Sekreterinin bu talepleri masada ifade edeceğini belirtmiştir. Çalışma Bakanı talebimizi kabul ederek Kadın Sekreterimiz Gülistan ATASOY’a söz verileceğini ifade etmiştir.

Kadın taleplerimizi dile getirmek üzere Eş Genel Başkanımız yerini Kadın Sekreterimize bırakmıştır. Bunun üzerine Yandaş Konfederasyonun Genel Başkanı başta olmak üzere bağlı yandaş sendika başkanları bu duruma itiraz edip KESK Kadın Sekreterinin masada oturamayacağını, kadın taleplerinin ayrı olarak dile getirilemeyeceğini belirtip AKP iktidarının “Kadın Olarak Sen Sus” anlayışını TİS masasında pervasızca sergilemişlerdir.

Çalışma Bakanı “taktiksel” olarak söz hakkı vermiş olacak ki, MEMUR SEN’in itirazlarını gerekçe gösterip Kadın Sekreterimizin taleplerimizi masada değil oturduğu yerden ifade etmesini istemiş, TİS masasında kimlerin oturacağının yönetmelikle belirlendiğini, yönetmelikte TİS masasında Konfederasyonlar ve yetkili sendikaların Genel Başkanlarının oturacağının ifade edildiğini söylemiştir. Kadın Sekreterimiz kadın taleplerimizin genel talepler içinde yer aldığını, bu nedenle TİS masasında ifade edilmesi gerektiğini söylemiştir. Ancak Bakan ısrarla Kadın Sekreterimizin yerine geçerek kendisine verilecek bir mikrofon aracılığıyla talepleri dile getirmesini istemiştir. Kadın sekreterimiz kadın taleplerinin tali ve geçiştirilecek talepler olmadığını, masa bileşimine bakıldığında bile tek bir kadının bulunmamasının taleplerimize nasıl yaklaşıldığını ele verdiğini, eğer TİS masasında dile getirilmeyecekse geçiştirme amacını taşıyan bir yöntemi kabul etmeyeceğimizi belirterek net tutumumuzu bir kez daha sergilemiştir. MEMUR SEN’in ve Hükümetin eril, muhafazakâr ve içinde mobbingi barındıran yaklaşımını bir kez daha eleştiren ve kınayan Eş Genel Başkanımız, bu tavrın TİS masasının bir ayıbı olarak tarihe geçtiğini ancak er ya da geç kadınların TİS masasında kendi taleplerini dile getirip kazanımlar elde edinceye kadar mücadele edeceklerini ifade etmiştir.

KESK Heyeti konu ile ilgili olarak öğle saatlerinde basın mensuplarına açıklama yaparak bilgi vermiştir.

Hizmet kolları talepleri ile ilgili MEMUR SEN’e bağlı sendikalar tarafından iletilen 743 talepten sadece 241’inin hizmet kolu kapsamında görüşülebileceğine dair bilgi verilmiş olup, hizmet kolu talepleri ile ilgili görüşmelere geçilmiştir. Görüşme biçimi yetkili sendika başkanının raporu tekrar anlatmasından ibaret olup herhangi bir müzakere yürütülmemiştir. Geçici AKP Hükümeti adına masada bulunan Kamu işveren heyeti adeta oyalama taktiği izleyerek zaman kazanmakta, MEMUR SEN ise kendisine verilen görevi “en iyi şekilde yapmanın” telaşı içindedir.

Çalışma Bakanı 13 Ağustos 2015, Perşembe günü genel talepler ile ilgili komisyon çalışması yapılacağını, 14 Ağustos 2015, Cuma günü TİS görüşmelerinin yapılacağını, Hükümetin talepler karşısındaki tutumu ve kendi teklifini Cuma günü açıklayacağını ifade etmiştir.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + nine =

Örnek Resim