Anasayfa / HABERLER / Toplu Sözleşme için TİS Taleplerimizi Açıkladık!

Toplu Sözleşme için TİS Taleplerimizi Açıkladık!

Haber-Sen İstanbul Anadolu Yakası Şubemiz toplu sözleşme taleplerini Kadıköy PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklamasında açıkladık.

Basın Açıklamasına Genel Başkanımız Cemalettin Yüksel katılım sağladı. Genel Başkanımız yaptığı konuşmada; gerçek ve özgür bir toplu sözleşmenin geçici savaş hükümetiyle yapılamayacağını, KESK olarak talebimizin yeni kurulacak hükümetin atayacağı heyetle Toplu sözleşmenin yapılması gerektiğini ifade etti.

 

11825017_1487789924864711_8850697276556729156_n

Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanımız Fahri Karasu’da Toplu sözleşme öncesi sendikamız Eğitim Sen üzerinden KESK’e yönelik algı operasyonları yapılmak istendiğini, dün olduğu gibi bugünde bu baskıların emekçilerin birleşik mücadelesiyle aşılacağını ifade etti. Karasu, açıklamasının devamında Haber-Sen’ in Toplu sözleşme Taleplerini dile getirdi.

Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şubemiz toplu sözleşme taleplerimizi PTT Başmüdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında açıkladık.

Basın açıklamasını şubemiz adına Kadın Sekreterimiz Can DELİDUMAN okudu.

P_20150811_084500

Haber-Sen İstanbul Anadolu Yakası Şubemiz T.İ.S. Hukuk Sekreteri İbrahim DAMATOĞLU Zonguldak il temsilciliğimizle birlikte yaptığı basın açıklamasında toplu sözleşme taleplerini açıkladı.

1904210_1384227575214446_1299911517225186604_n

Haber-Sen Anadolu Yakası Şubesi Düzce İl Temsilciliği adına basın açıklamasını  Erol Kaya Okudu.

af926da6bf1f59106b09705f0cd9dcac

Basın açıklaması metnimiz aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

Kamu Emekçileri her gün yeni hak gasplarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Gün geçtikçe ekonomik kriz etkisini artırarak göstermektedir. Emekçiler için hayat çekilmez bir hal almaktadır. Emekçiler bir tarafta açlık ve yoksullukla boğuşmakta, diğer tarafta devlet güdümlü sendika emekçileri % 3 lük sefalet zammına mahkûm etmektedir.

Başta sağlık ve eğitim paralı hale getirilmiş, nerdeyse parası olmayan kesimin eğitim ve sağlık hakları ellerinden alınmıştır.  Esnek çalışmayla kamu emekçilerinin iş yükü arttırılmıştır. Özelleştirmelerle kamuya ait işletmeler tasfiye edilmiş ya da yok pahasına uluslararası sermaye ve yerli işbirlikçilerine peşkeş çekilmiştir. Ülkemizde bütün üretim alanları yok edilmiş, tüketime dayalı bir kalkınma modeli uygulanmaya koyulmuştur.

2016-2017 Toplu Sözleşme Süreci işte bu koşullarla başlamıştır. İnsanca bir çalışma düzeni ve insanca yaşayabileceğimiz bir ücret için mücadeleye atılmanın tam zamanıdır. Kamu emekçilerinin, iş güvencesinin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Başta temizlik ve yemekhaneler olmak üzere bir çok birimde başlayan taşeronlaşma, kurumlardaki asli işler de dahil olmak üzere, farklı istihdam çeşitleriyle hizmet üretiminin parçalanmasına ve emekçilerin iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına neden olmuştur.

Bir yandan çalışan ücretlerinde adaletsizlik oluşurken halkın nitelikli hizmet alması da engellenmiştir. Her gün yasalar ve yönetmeliklerde değişiklikler yapılarak kamu emekçisi kölece çalıştırılmaktadır.

Tam da bu olumsuz koşulları ortadan kaldırmak ve gasp edilen sosyal haklarımızı geri almak için bütün kamu emekçileri birleşmelidir. Metal İş kolunda gelişen mücadele göstermiştir ki, emekçiler birlik olduklarında ve birliklerini koruduklarında hiçbir güç onları yenemez. Metal işçisi başta patron örgütü MESS in tüm dayatmalarının yerle bir etmiş ve imzalanan 3 yıllık Toplu Sözleşmeyi çöpe atarak yeni haklar kazanmıştır.

Biz kamu emekçileri taleplerimiz için birleşmeliyiz.  

TALEPLERİMİZ

  1. Bütün Kamu Emekçilerine TÜİK tarafından belirlenen yoksulluk sınırının üzerinde ücret verilmelidir.
  2. Ek ödemeler taban aylığa yansıtılmalıdır
  3. Vergi dilim sabitlenmeli- vergilendirme gelire göre yapılmalı, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalıdır.
  4.  Taşeronlaştırmaya ve İdari Sözleşmeli çalışma sistemine son verilmelidir.
  5. Paso hakkımız geri verilmelidir
  6. Giysiler mevsim ve yaşanan yöre iklim şartlarına uygun olmalıdır.
  7. Cihetler yeniden kotlanmalı uluslar arası posta normlarına uygun olarak              düzenlenmelidir.
  8. Şubelerde tek kişilik çalışmaya son verilmeli her şubede en az iki kişi çalıştırılmalıdır..
  9. Gişe Emekçilerinin gişe tazminatı 300,00 TL. ye çıkarılmalıdır.
  10. Bütün emekçilere giyim ve yemek yardımı yapılmalıdır.
  11. Keyfi yer değiştirmelere son verilmelidir.

Yukarıda belirttiğimiz taleplerimiz için söz söyleme zamanı şimdi kamu emekçilerinde;

% 3 lük zamlara mahkum olmak istemiyorsak 2016-2017 Toplu İş Sözleşmelerinde masaya biz oturup biz kazanmalıyız. Biz Kamu Emekçileri olarak, İnsanca Yaşayabileceğimiz Bir Çalışma hayatı ve insanca yaşayabileceğimiz bir ücret için A-B sendikası demeden güçlerimizi birleştirerek mücadele ettiğimiz sürece kazanan biz olacağız.11.08.2015

Kendimizin ve çocuklarımızın geleceği için,

 İşimiz, Ekmeğimiz için,

 Barış – Demokrasi ve özgür yarınlar için,

 Birleşe Birleşe Kazanacağız.

 YAŞASIN KESK-YAŞASIN HABER-SEN

 YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

                                                                                                      HABER-SEN 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − seven =

Örnek Resim