Anasayfa / HABERLER / TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA’yı istifaya çağırıyoruz!

TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA’yı istifaya çağırıyoruz!

BASINA VE KAMUOYUNA

TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA’yı istifaya çağırıyoruz!

TRT kamu kaynakları kullanarak kamu yayıncılığı hizmeti vermekle görevli bir kamu kuruluşudur.

Bu hizmeti, toplumun doğru haber alma hakkını gözeterek objektif ve tarafsız bir şekilde evrensel basın ilkeleri çerçevesinde yapmak zorundadır. Ancak ne yazık ki TRT kurulduğu günden beri iktidarların resmi yayın organı gibi çalışmış halkın doğru ve gerçek bilgi alma hakkını gözeten bir yayıncılık yürütememiştir. Özellikle 13 yıllık AKP iktidarı boyunca bu TRT artık tümüyle AKP’nin politikaları çerçevesinde yayıncılık yürütmekte bu doğrultuda her türlü basın etik ilkesini ayaklar altına almaktadır.

Bu dönemde TRT, yalan haberin dezenformasyonun adeta merkezi haline gelmiştir.

Bunun en çarpıcı örneklerinden birisi de KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Eğitim-Sen hakkında yürütülen yalan, iftira ve karalama kampanyasına dönüşen habercilik anlayışı olmuştur.

Nazi propagandalarına rahmet okutan habercilik anlayışının giderek arttığı bir dönemde, toplumun gerçek ve doğru bilgiye ulaşma hakkı  yok sayılmaktadır. Öyle ki özellikle Nazi dönemi propagandalarında kullanılan “Bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız, insanlar ona o kadar fazla inanır” ya da “Bir yalanı bin defa söylerseniz yalan yalan olmaktan çıkar, gerçeğin ta kendisi olur” anlayışı üzerine kurulan “Büyük Yalan Teorisi” dahi bugün yürütülen algı operasyonun yanında basit kalmaktadır!

Bu yayıncılık anlayışının şu andaki başlıca sorumlusu olan TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA’yı istifaya çağırıyoruz!

Toplumsal barışın tehdit altında olduğu böylesi bir dönemde, TRT’nin yayımladığı bir haberde, hukuksuz ve siyasi  gerekçelerle  Eğitim-Sen’e yapılan polis baskını sırasında kaçan kişilerin olduğu, kaçan iki kişinin de Urfa’ya giderken Aksaray’da gözaltına alındığı ifade edilmiştir. O gün Eğitim-Sen’den kaçan kimse olmadığı gibi Eğitim-Sen’le hiçbir alakası olmayan bir konunun kasıtlı olarak Eğitim Sen’le ilişkilendirilmesi AKP’nin kirli propagandasının bir parçasıdır.

TRT gibi kamu kaynaklarını kullanarak yayın yapan bir kurum topluma karşı böylesine sorumsuzca hareket etmekten vazgeçmeli başta Eğitim-Sen olmak üzere, AKP politikalarını eleştiren toplumun farklı kesimlerini temsil eden örgütler aleyhinde yürütülen karalama kampanyasına son vermelidir.

Haber-Sen olarak, tüm muhalefet güçlerine ve son olarak da Eğitim-Sen’e yönelik karalama programları yapan ve muktedirlerine şirin görünmek isteyen TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA’yı istifaya davet ediyoruz. Görülmüştürki TRT Genel Müdürlüğü yapma liyakatine sahip değildir.Birkez daha hatırlatmak gerekirse özellikle TRT gibi kamu kaynaklarını kullanarak yayın yapan bir kurumun topluma karşı böylesine sorumsuzca hareket etmesine artık bir son verilmelidir.

KESK Haber-Sen olarak bugün olduğu gibi bundan sonra da kamu hizmeti anlayışı ile yayın yapan özerk ve demokratik TRT’yi var edene kadar mücadelemiz devam edecektir.   06.08.2015

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + five =

Örnek Resim