Anasayfa / HABERLER / Urfa'da 10 Bin Kişilik 1 Mayıs Kutlaması

Urfa'da 10 Bin Kişilik 1 Mayıs Kutlaması

Şanlıurfa’da yapılan 1 Mayıs bölgesel mitingine katılan 10 bin kişi, baskıları protesto etti. Miting Tertip Komitesi Başkanı Sıtkı Dehşet, alanlara inip yoksulluğa karşı ve halkların kardeşliği için seslerini yükselteceklerini belirterek, son dönemde vatandaşların işkenceden geçirilmesinin hesabının verilmesini istedi.

urf-miting01

Sabahın erken saatlerinden itibaren bölge illerinden gelen KESK ve DİSK’e bağlı sendika üyeleri, Şanlıurfa Newroz Alanı’nda toplandı. Kutlamaya DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, DTP milletvekilleri İbrahim Binici, Hamit Geylani, Osman Özçelik, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alperginl, DTP’li belediye başkanları da katıldı.

Burada halay çeken binlerce kamu emekçisi, daha sonra kortejler oluşturularak mitingin yapılacağı Topçu Meydanı’na doğru yürüdü. Yürüyüşte, KESK ve DİSK’e bağlı tüm sendikaların pankartların açan binlerce kişi, “Bijî 1 Gulan”, “Yaşasın 1 Mayıs”, , “Çocuklara Uzanan Eller Kırılsın”, “Zafer Direnen Emekçilerin Olacak”, “AKP Şaşırma Sabrımızı Taşırma” sloganları attı. Topçu Meydanı’nda toplanan 10 bin emekçi, 1 Mayıs marşını okuyarak, hükümet aleyhine sloganlar attı. Meydana, “Gözaltılara Son”, “Özgürlüğe yürüyoruz” yazılı pankartlar asıldı.

 

‘Sorumlular Görevden Alınsın’
 Mitingte bir konuşma yapan  KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, DTP’ye yönelik baskılara değindi. DTP’ye yönelik baskılarla birlikte KESK’e yönelik baskıların da arttığını belirten Şimşek, çeşitli yerlerde üyelerinin gözaltına alınıp tutuklandığı kaydetti. Şimşek, “Bu baskıları kınıyoruz. Çocuklara saldıran polis, bunu hükümetin emriyle yapmaktadır. Aynı zamanda çocuklar, hükümetin emriyle gözaltına alınıyor, işkenceden geçiriliyor ve tutuklanıyor. Bunun sorumlusu AKP hükümettir” dedi. Bu sırada binlerce kişi “Çocuklara Uzanan Eller Kırılsın” sloganı attı. Tüm baskı ve yıldırmalara rağmen demokratik mücadelelerine devam edeceklerini ifade eden Şimşek, bu saldırı ve tutuklamaların sorumlularının da görevden alınmasını istedi.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + 11 =

Örnek Resim