Anasayfa / Basın Açıklamaları / KESK Açıklamalar / 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Başladı!

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Başladı!

10 Ekim 2015 tarihinde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen Emek Barış Demokrasi mitingine katılmak üzere Ankara Garı önünde toplananlara yönelik canlı bomba saldırısına ilişkin davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

101 karanfilimizin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin davanın ilk duruşmasının Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir hafta boyunca görülmeye devam etmesi planlanıyor.

Aylar sonra yargılamasına başlanacak davada, 15’i tutuklu 36 sanık bulunuyor. Soruşturma sonucunda 18 zanlı hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik verilen sanıklar arasında ölen 2 bombacı, kendini patlatarak öldüren Halil İbrahim Durgun ve Yunus Durmaz yer alıyor.

Bir hafta sürmesi beklenen davada, dosyaya bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonunda yeterli yer olmadığı gerekçesiyle, 11- 12 Ağır Ceza Mahkemeleri salonları kullanılıyor. Davanın ilk duruşması saat 10.00’da başladı.

Coşkun; “Gelmeyen adaleti oldura oldura getirmek için buradayız”

Dava için Emek ve demokrasi güçleri Ankara Adliyesi C Kapısı’nda saat 08.30’dan itibaren toplanmaya başladı. Burada yapılan açılamada katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralıların kurduğu 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 EKİM-DER)  Başkanı Mehtap Sakine Coşkun ve konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Lami Özgen konuştu.

10 EKİM-DER Başkanı Mehtap Sakine Coşkun Adliye önünde yaptığı konuşmada.”Bugün, yaklaşık 1 yıldır verdiğimiz adalet mücadelesi ve dayanışma sonucu olarak buradayız. Adalet istiyoruz. Haksızlıklara karşı durmak için buradayız. Cumhuriyet tarihinin en büyük yargılanmasında maalesef mağdurlar, tanıklar olarak buradayız” dedi.

Coşkun, “Biz bu işin peşini bırakmıyoruz dediğimiz zaman bir şeylerin seyri değişecek. Bir gündemi 2 gün konuşamıyoruz bu ülkede. Biz emek, demokrasi, barış diye haykırırken en çok bu noktadan mağduriyete uğruyoruz. İsterse 10 yıl sürsün. Ölen 101 cana bir sözümüz var. Çekilen acılar boşa olmasın diye. Gelmeyen adaleti oldura oldura getirmek için buradayız. Barışı da, adaleti de olduracağız” diye konuştu.

Coşkun sözlerine şöyle devam etti: “Örgütlülüğümüz dayanışmamızla bir ilki başarıyoruz. Türkiye’ye sesleniyoruz: Adalet mücadelemize destek ol vicdanın için. Psikolojik bir savaş bekliyor bizi. Herkesin buna dikkat etmesini istiyoruz. Bugün var gücümüzle bütün öfkemizi içimize gömerek mahkeme heyetinin gözünün içine bakacağız ve bunun hesabını verin diyeceğiz. Var gücümüz ve enerjimizle duruşmaya odaklanalım.”

KESK Eş Genel Başkanı Özgen: “Yüzleşme sürecimizi mutlaka kazanacağız”

Daha sonra konuşan konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Lami Özgen ise  “Bu katliam hepimize yönelik yapıldı. 100 yılın tarihsel sorumluluğu olarak sahip çıkmak gerekiyor. Diktatörlüğe, savaşa karşı özgürlüğü, barışı savunan insanlara yapıldı bu katliam” diye konuştu.

10 Ekim Ankara katliamı davasının adaletle yüzleşme davası olduğunu vurgulayan Eş Genel Başkanımız “Bu yüzleşme dünden bugüne işlenmiş katliamların da ölçüsü olacaktır” dedi.

Konuşmasında dava açılması sürecinde yaşanan zorluklara da dikkat çeken Eş Genel Başkanımız Özgen “Bizi korkutarak sindirmeye çalıştılar. Biat ettirmeye çalıştılar. Korkmadık, biat da etmedik. Dün olduğu gibi bizi sindirmek isteyenler, gözdağı vermek isteyenler, katliam alanında gaz sıkanlar kameraların karşısında katliamı onaylayanlar, soruşturmaları kapatanlar bilsin ki adaletle yüzleşme hesabını harekete geçireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 20 =

Örnek Resim