Anasayfa / MANŞET / 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ BAYRAM DEĞİL MÜCADELE GÜNÜDÜR

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ BAYRAM DEĞİL MÜCADELE GÜNÜDÜR

Bugün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü. Darbe girişimi olarak adlandırılan 15 Temmuz sonrası kendi sistemini inşa eden hükümet, var olan ve olabilecek muhalefeti susturabilmek ve halkı kendi yalanlarıyla kandırabilmek için, demokrasinin en önemli ayağı olan özgür basını susturmak amacıyla birçok haber ajansı, gazete,  TV, radyo, dergiyi kapatmış, hatta OHAL komisyon kararı beklenmeden varlıkları satışa çıkarılmıştır.

OHAL hukuksuzluğu ile tek adam rejimine uygun tek sesli bir toplum yaratma amacıyla demokrasilerin en önemli güçlerinden biri olan medya organları yoğun bir baskı altına alınmıştır. Muhalif ve özgür basın kapatılmış, sansüre uğramış veya oto sansüre zorlanmıştır.

Soruşturma, dava, tutuklama, tehdit ve ekonomik baskılara rağmen hala direnmeye çalışan muhalif birkaç gazete ve gazeteciyi saymazsak hakikati perdelemeden yayın yapan tek bir medya organı ve gazeteci kalmamıştır. Bugün 145 muhalif gazeteci cezaevlerinde rehin tutulmaktadır.

Özgür toplumun koşulu özgür basındır.  Bu sebeple, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde tutuklu olmalarına rağmen mahkeme salonlarında dik durarak halkın doğru haber alma hakkını savunan ve tüm baskıcı politikalara rağmen gerçekleri yazarak yurttaşları doğru haber yaparak bilgilendiren basın emekçilerinin gününü kutluyoruz. Tüm tutuklu basın emekçilerinin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + sixteen =

Örnek Resim