Anasayfa / MANŞET / BASIN TOPLANTISI

BASIN TOPLANTISI

Haber-Sen 3 nolu Şubemizin PTT Başmüdürlüğünde yaşanan sorunlara yönelik  bugün(08.02.2018) gerçekleştirdiği basın açıklaması metni aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ilan edilen OHAL ile birlikte ülke kaotik bir sürece evrilmiştir. Darbe girişimi sonrasında OHAL ilan edilirken Hükümet tarafından söylenen “ OHAL’ i kendimize ilan ettik” söylemi tam anlamıyla bir karşılık bulmamış aksine ilan edilen OHAL’in emekçileri sindirme aracı niteliğine büründüğü görülmüştür.

Bu eksende Ülkedeki bütün emekçiler, özelde ise bölgedeki emekçiler üzerinde OHAL bir baskı unsuru olarak kullanılmaktadır. Buna bağlı olarak OHAL’i fırsat bilen yeni bir sınıf yaratma çabaları bütün hızıyla devam etmektedir. Devlet kurumlarındaki idarecilerin büyük bir bölümü adeta kendilerini birer yargı mensubu gibi görerek emekçiler üzerinde herhangi bir yargı kararı olmaksızın emekçileri yargılama noktasına gelmişlerdir.

Sendikamız KESK HABER-SEN bu uygulamalar karşısında her zaman olduğu gibi dik ve onurlu duruşunu ortaya koymuş ve bu tür hukuksuzluklar karşısında emekçilerin yanında yer almıştır. Sendikamızın çalışma alanı içerisinde bulunan Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü ve Başmüdürlüğe bağlı PTT Merkez Müdürlüklerinin bazılarında üyelerimiz üzerinde yoğun bir baskı oluşturulmaya çalışılmaktadır. 2017 yılı sendikal yetki sürecinde Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü, sendikamızın yetkiyi almaması için bütün imkânlarını yandaş sendika için seferber etmiş resmi araçlar dahi kullanmaktan çekinmeyen dönemin Başmüdür Muavini ve birçok idarecisi emekçileri adeta bir baskı çemberi içine almaya çalışmışlardır. Emekçiler üzerinde istekleri dışında yer değiştirme, işten çıkarılma vb. korkular yaratılarak bir bakıma mobbing uygulanmıştır. Buna rağmen emekçilerin tercihi sendikamız KESK HABER-SEN olmuştur.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Kanunun ilgili maddesi “Bu Kanun kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların müsteşarları, başkanları, genel müdürleri, daire başkanları ve bunların yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, merkez teşkilâtlarının denetim birimleri yöneticileri ve kurul başkanları, hukuk müşavirleri, bölge, il ve ilçe teşkilâtlarının en üst amirleri ile bunlara eşit veya daha üst düzeyde olan kamu görevlileri, 100 ve daha fazla kamu görevlisinin çalıştığı işyerlerinin en üst amirleri ile yardımcıları, belediye başkanları ve yardımcıları ……. Üye olamazlar ve sendika kuramazlar. ” diğer bir madde de ise “kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz.”

Sendika üyesi olması dahi 4688 sayılı Sendikalar Kanuna göre yasak olan yöneticilerin, tarafsız olması gerektiği belirtilmiş olduğu halde mevcut şahısların yandaş sendika adına çalışma yapmalarının suç olduğunu bilmeleri gerekir.

2017 yılında yetkili olan sendikamız bütün bu hukuksuzlar karşısında durarak dönemin Başmüdür Muavini şimdi ise Başmüdürü olan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Buna rağmen siyasal iktidarın gücünü arkasına alan Diyarbakır PTT Başmüdürü, 2018 yılında da yandaş sendikaya olan bağlılığını sürdürerek bir önceki yetki sürecinde seferber ettiği PTT olanaklarını tekrardan kullanmaya başlamış ve nitekim yandaş sendika temsilcilerinin, kurumun araçları ile örgütleme çalışmalarına çıktığı bile üyelerimiz tarafından görülmüş ve tarafımıza bildirilmiştir. Tarafsız olması gereken Başmüdür tarafsız olmadığını bütün ortamlarda dillendirmekte ve bunu yandaş sendikanın bir temsilcisi gibi açıkça söylemektedir. Emekçiler bu tarafsız olmayan idareciler karşısında iş barışının zedeleneceğini belirtmektedir.

Biz KESK HABER-SEN olarak Diyarbakır PTT Başmüdürü ve onunla beraber bu çalışmaları yürüten idarecileri yasal ve hukuksal mücadele içerisinde bir kez daha tarafsız davranma konusunda uyarıyoruz. 2018 yılındaki yetki sürecinin 1 yıl önceki yetki süreciyle aynı olumsuzluklar çerçevesinde yürümemesi için bu yandaş tavırlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu çerçevede bunu basın ve kamuoyu ile paylaşmak elzem olmuştur. Ve bir daha tekrarlıyoruz. Diyarbakır PTT Başmüdürünü ve bazı idarecilerin herhangi bir sendika taraftarı olarak hareket etmemeleri gerektiği, PTT İnsan Kaynakları Politikasının Temel İlkelerinde yer alan “… çalışanlar arasında; dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep, sendika üyeliği ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeksizin eşit davranmak ” ilkesine uygun davranmalarını, makam ve mevkilerinin nüfuzunu kullanarak emekçiler üzerinde her türlü baskıya son vermeleri konusunda uyarıyoruz.

ADİL, EŞİT, TARAFSIZ YÖNETİM İSTİYORUZ

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

BİZ HAKLIYIZ BİZ KAZANACAĞIZ

YAŞASIN KESK, YAŞASIN HABER-SEN!

KESK HABER-SEN 3 NO’LU ŞUBE

 

https://www.facebook.com/mehmet21.ulug21/videos/10156234134444248/

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + ten =

Örnek Resim