Anasayfa / MANŞET / FAZLA MESAİ ÜCRETİNDEN HUKUKA AYKIRI KESİNTİ…

FAZLA MESAİ ÜCRETİNDEN HUKUKA AYKIRI KESİNTİ…

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. tarafından 07.11.2018 tarih ve 4283 sayılı yazı ile İdari Hizmet Sözleşmeli personelin fazla çalışma süresi hesaplanırken “yıllık izin, sıhhi izin, mazeret izni, sendikal izin gibi sebeplerle fiili olarak iş başında geçmeyen süreler haftalık 40 saatin hesaplanmasında dikkate alınmayacaktır.” denilerek bir hukuksuzluğa imza atılmıştır.

“Yıllık izin, sıhhi izin, mazeret izni, sendikal izin gibi izinler çalışanlara Anayasa ve Kanunlarla tanınmış bir haktır. Bu hakların kullanıldığı süreler fiili çalışma süresine katılmakta, maddi ve sosyal haklarda bir kesintiye gidilmemektedir. Bu güne kadar da böyle bir uygulama ile karşılaşılmamıştır.

İdarelerin Anayasa, Uluslararası sözleşmeler,  yasa gibi üstte bulunan norma aykırılık teşkil eden ve üstteki norma aykırı şekilde bir kural getiremeyeceği, üst normda yer almayan kısıtlamalara yer veremeyeceği en temel hukuk ilkelerinden biri iken, çalışanların fazla mesai ücretini ödememek için tesis edilen bu işlem hukuka aykırıdır.

Hukuka aykırı uygulamanın kaldırılması, fazla mesai ücretlerinin kesintisiz bir şekilde ödenmesi için Sendikamız tarafından Genel Müdürlüğe yazı yazılmıştır. Bu hukuksuzluğun sona erdirilmemesi halinde Sendikamız yasal yollara başvuracaktır.

Fazla-Mesai ücret yazısı için tıklayınız.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 4 =

Örnek Resim