Anasayfa / MANŞET / HABER-SEN 3 NOLU ŞUBEMİZ BASIN AÇIKLAMASI

HABER-SEN 3 NOLU ŞUBEMİZ BASIN AÇIKLAMASI

PTT Genel Müdürlüğünün emri olmasına rağmen çoğu şubemiz halen tek personel ile çalışmaktadır. Yoğun iş yükünün olduğu şubelerde tek personelin çalışması; arkadaşlarımızın temel ihtiyaçlarını bile karşılayamamalarına neden olmaktadır. Şubelerimizde güvenlik personelinin olmaması arkadaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. PTT şubeleri soyulmakta, personele fiziki müdahale gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kalmakta ve can güvenliği hiçe sayılmaktadır.

Konuya ilişkin Haber-Sen 3 nolu şubemizin yaptığı basın açıklaması ektedir.

BASINA VE KAMUOYUNA

180 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en eski ve köklü kurumlarından olan PTT’de yaşanılan keyfi uygulamalar ve mobbing her geçen gün artarak devam etmektedir. Yıllardır bu kurumda çalışan, emek veren emekçilerin iş yükü her yıl artmakta; fakat personel sayısı aynı kalmak bir yana sürekli azalmaktadır.

Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü’nde 2011 yılında yapılan cihet parsolasyonunda PİDM’de norm kadro 146 olarak tespit edilmiştir. 2019 yılında olduğumuz bu dönemde nüfus artışı, artan gönderi sayısı göz önünde bulundurularak norm kadronun arttırılması gerekirken; 2011 yılında belirlenen norm kadro sayısından 24 eksikle çalışılmaya devam edilmektedir. 2011 yılından bu yana ilimizde sağlıklı bir norm kadro çalışması yapılmamıştır.

PTT’nin Anonim Şirket olmasıyla birlikte performans üzerinden iş götürülmeye çalışılmaktadır. Personel eksikliği ve cihetlerin fiziki koşulları göz önünde bulundurulmadan sadece dağıtılan gönderiler üzerinden değerlendirme yapılması vatandaşa kaliteli hizmet sunma imkanını ortadan kaldırmaktadır. Vizyon, misyon ve kalite politikasını ileri düzeye taşıdığını iddia eden PTT var olan bu gerçekliği göz ardı etmiş, bütün politikalarını kâr marjı üzerine kurmuştur.

Diğer yandan PTT’de 657 sayılı kanuna tabii, 399 sayılı KHK, İdari hizmet sözleşmeli ve taşeron firma elemanı olmak üzere 4 farklı şekilde personel istihdam edilmektedir. Bu farklı istihdam şekilleri iş barışını bozmakta ve birçok hukuksuzluğu da beraberinde getirmektedir. Hükümetin seçimlerden önce tüm taşeron çalışanların kadroya alınacağının söylenmesine rağmen iş kolumuzda çalışan taşeron firma elemanlarını kadroya alınmayışı ve bu şekilde mağdur edilmeleri bizleri rahatsız etmektedir.

KESK Haber – Sen olarak anayasada var olan “eşit işe eşit ücret” yaklaşımımızı her alanda dile getirmekteyiz. Bu çerçevede PTT’de aynı işi yapan personellerin ekonomik ve sosyal haklar konusunda eşit olmaları gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Değerli PTT emekçileri, PTT Genel Müdürlüğünün emri olmasına rağmen çoğu şubemiz halen tek personel ile çalışmaktadır. Yoğun iş yükünün olduğu şubelerde tek personelin çalışması; arkadaşlarımızın temel ihtiyaçlarını bile karşılayamamalarına neden olmaktadır. Şubelerimizde güvenlik personelinin olmaması arkadaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. PTT şubeleri soyulmakta, personele fiziki müdahale gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kalmakta ve can güvenliği hiçe sayılmaktadır.

Yıllardır bu kurumda çalışıyoruz. Ancak son birkaç yıldır çalışanlar üzerinde uygulanan mobbing, keyfi uygulamalar, personel kayırmaları çok açık bir şekilde görülmektedir. Bu uygulamalardan kaynaklı personel barışının bozulduğu açık bir şekilde ortadadır. Birçok Diyarbakır PİDM personelinin Diyarbakır’dan gitmek için tayin döneminde tayin istediği görülmektedir. Bunun temel sebebinin idarecilerin ve Diyarbakır PTT Başmüdürünün personel arasında sendika ayrımı yapmasından kaynaklı olduğunu görmekteyiz. Son 2 yıl içinde çeşitli vaatlerle ve baskıyla birçok üyemizi istifa ettirip; kendi deyimiyle gönül bağı ile bağlı olduğu yandaş sendikaya üye olmaya zorlamaktadır. İlçelerde 5 yıldan fazla çalışan üyelerimiz merkeze alınmaz iken; bir iki yıllık yandaş sendika üyesi personel merkeze alınmaktadır. Yine başmüdürlüğe geçişin tek yolunun bu olduğunu personele ileten idareciler ve müdürler vardır. Son zamanlarda başmüdürlüğe alınan personelin belirttiğimiz kriterler doğrultusunda alındığı apaçık ortadadır. Bu konularda defalarca görüşmemize rağmen başmüdür ve bazı idareciler kulaklarını tıkamış vaziyettedir. Tarafsız olmaları gerektiğini belirttiğimiz bu kişiler yanlı tutumlarına devam etmektedirler. Diyarbakır PİDM’de ve Başmüdürlükte yaşanılan bütün bu olumsuzluklar çalışma ortamını huzursuz etmektedir.

Biz KESK Haber – Sen olarak bu olumsuzlarla ilgili Genel Müdürlüğe açık bir çağrıda bulunuyoruz. PTT biz emekçilerin kurumudur. Makam da koltuk da emekçilerindir. PTT emekçilerinin sorunlarına çözüm bulunmalı, yeterli sayıda personel alınması için gerekli çalışma yapılmalıdır. Yine başmüdürden kaynaklı sorunlar için Genel Müdürlüğe bir rapor gönderilecek ve gerekirse müfettiş talebinde bulunacaktır.

 

YAŞASIN KESK

YAŞASIN HABER – SEN

YAŞASIN ÖRGÜRLÜ MÜCADELEMİZ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 1 =

Örnek Resim