Anasayfa / MANŞET / TRT Genel Müdürü ile Toplantı yaptık 07.01.2021

TRT Genel Müdürü ile Toplantı yaptık 07.01.2021

Haber-Sen Genel Başkanımız Mesut Balcan, Genel Basın Sekreterimiz Banu Savaş, 1 No’lu Şube Başkanımız Sadık Canyurt ve Şube Sekreterimiz Fatih Eroğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun ile Genel Müdürlükte görüş alışverişi için bir araya geldi. Toplantı TRT Genel Müdürlüğü’nün Ankara Or-An yerleşkesinde gerçekleştirildi.
Genel Başkan Balcan, TRT’nin kamu yayıncılığı hizmeti veren önemli bir kurum olduğunu belirtti ve Haber-Sen olarak TRT’nin yayın ilkelerinin uygulanmasının takibinde olduklarını ifade etti.
Görüşmede ilk olarak TRT İstanbul Harbiye Radyoevi ve Ulus Televizyon binalarının taşınması görüşüldü. TRT emekçilerinin taşınma süreciyle ilgili kaygıları ele alındı. Özellikle Radyoevi Binası’yla ilgili, deprem güçlendirme çalışmasından sonra nasıl bir tasarrufa gidileceği ve İletişim Başkanlığı’na devredilip devredilmeyeceği soruları gündemi oluşturdu. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, buranın önemli bir kültür varlığı olduğu ve sadece TRT için değil Türkiye’nin belleğini oluşturması açısından önem arz ettiğini ifade etti. Güçlendirmeden sonra buranın tamamen Radyoevi olarak korunacağını söyledi. Ayrıca basında taşınmayla ilgili çıkan açıklamalara da değinen Eren, arşivlerin TRT’nin Tepebaşı’ndaki binasına özel firma aracılığıyla, sigortalı olarak taşınacağını bildirdi. Eren, arşivler için iklimlendirmeli özel odalar yapıldığını da ekledi.
Diğer taraftan çalışanların kadro iyileştirme ve görevde yükselmeleri için, daha önceden yapılan toplantılar kapsamında her yıl kurum içi sınavlar yapılacağına değinen Eren, yaklaşık 2 bin emekçinin haklarına kavuşturulacağını da ifade etti.
TRT’nin Vericileri konusuna da değinen Eren, Çamlıca’daki kulelerin tek bir kulede toplandığını ve diğer illerdeki vericilerin devri ya da satışının da söz konusu olmadığını bildirdi. Vericiler konusunda 5G teknolojisini takip ettiklerini, ileriye yönelik çalışmalar yaptıklarını da söyledi.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =

Örnek Resim