Anasayfa / MANŞET / TRT de BASKILARA VE SORUŞTURMALARA SON…

TRT de BASKILARA VE SORUŞTURMALARA SON…

KESK Haber-Sen gerçekleri söylemekte asla vazgeçmeyecektir. TRT yönetimi de biliyor ki kurumuna sahip çıkan KESK Haber-Sen’ li çalışanlardır.  TRT Yönetimi, TRT Radyo binasının taşınma sırasında basına servis edilen bir fotoğrafı bahane ederek yönetici ve üyelerimiz hakkında soruşturmalar başlatmıştır. Bu fotoğraf bizim ne yöneticilerimiz ne de üyelerimiz tarafından basına servis edilmemiştir.  Biz her zaman kurumlarımıza sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz…

BASINA VE KAMUOYUNA

TRT de baskı ve soruşturmalara son!..

TRT İstanbul Radyoevi binası defalarca başka kurumlara verilmeye çalışıldı. 2000 yılında otel yapılmak istendi, direndik. 2012 yılında Birleşmiş Milletler talip oldu. Sendikamız Haber-Sen öncülüğünde, yaptığımız basın açıklamaları ve eylemlerle bu karardan dönüldü. Özellikle son süreçte de depreme dayanıksız olduğu ve güçlendirme çalışması için boşaltıldı.

Biz de bu süreçte örgütlü olduğunuz kurum olan TRT nin öz varlıklarının korunması konusundaki 24 Aralık 2020 de TRT İstanbul Radyoevi binası önünde basın açıklaması yaptık. Aynı zaman da özellikle TRT de yaşanan son süreçle ilgili Genel Müdürlükten defalarca randevu talebinde bulunmamıza rağmen sorunları görüşebileceğimiz bir muhatap bulamadık.

Basın açıklamamızdan sonra TRT Genel Müdürüyle yaptığımız toplantıda Anıt Binaların tescillendiği ve başka kurumlara verilmeyeceği hakkında sözlü teminat aldık. Bizde bu görüşmemizi kamuoyuna ve TRT Emekçilerine duyurduk.

Bizlerin yaptığı gerçek sendikacılık karşısında rahatsız olan siyasi iktidar ve örgütlü olduğumuz kurumların yöneticileri tarafından sendikalarımız susturulması gereken bir kurum olarak görülmüş, bu nedenle üyeleri baskı altına alınıp susturulmaya çalışılmış ve baskılar gün geçtikçe artmaktadır.  TRT Yönetimi  Yasaları ve Hukuku hiçe sayarak keyfi olarak yönetici ve temsilcilerimize soruşturmalar açıp sendikal faaliyetlerimize engellemeye çalışmaktadırlar.

KESK Haber-Sen gerçekleri söylemekte asla vazgeçmeyecektir. TRT varlıkları yani bu binalar halktan gelen gelirlerle finanse edildiğinden dolayı halkın özel mülklerini sorumsuzca bertaraf edemezsiniz.  Biz böyle bir bakış açısıyla TRT HEPİMİZİN Platformu katılımcısı olarak mücadelemize devam edeceğiz.

Tabi bunları yaparken başka hususlarda eksiklikler varsa sendika olarak eleştirmeye ve kamu emekçilerinin kazanımına dönüşene kadar mücadele vereceğiz.

Sanki Kurumda sadece KESK Haber-Sen’ liler çalışıyormuş gibi, TRT Yönetimi, TRT Radyo binasının taşınma sırasında basına servis edilen bir fotoğraf bahane edilerek yönetici ve üyelerimiz hedef alınarak soruşturmalar başlatılmıştır.

Aynı zamanda soruşturmaya konu olan fotoğrafın sendika üye, temsilci ve Genel Merkez Basın Yayın Sekreterimize ait olmamasına rağmen sanki bizim tarafımızdan servis edilmiş algısı üzerinden oluşturulan asla baskıyı kabul etmiyoruz.

Aynı zamanda bunun bir mobbing ve baskı aracı olarak kullanıldığını buradan ifade etmek istiyoruz. TRT yönetimi şunu  bilmeli ki,  bu tür ayrımcılığı yapanlar hakkında hukuki süreci başlatarak hakkımızı arayacağız.

Bir daha buradan ifade ediyoruz.. bütün kurumların ve TRT’nin Anayasa’ya, Sendikalar yasasına ve Uluslararası sözleşmelere riayet etmeleri gerekir. Uymadıkları her karar onlar için suç teşkil eder. Bu anlamda örgütlenme özgürlüğüne engel olan kimler varsa TRT yönetimince uyarılması gerekmektedir.

TRT yönetiminin biran önce bu soruşturma ve baskılara son vermesini talep ediyoruz.

                                                                                                                      HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

Yaşasın KESK                                                                                

Yaşasın HABER-SEN

BİZ KAZANACAĞIZ… MUTLAKA BİZ KAZANACAĞIZ..

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + twenty =

Örnek Resim