Anasayfa / MANŞET / 3 NOLU ŞUBE BASIN AÇIKLAMASI

3 NOLU ŞUBE BASIN AÇIKLAMASI

HABER-SEN 3 Nolu Şubemiz Diyarbakır PİDM önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Şube Sekreterimiz Sabri GÜNDÜZ’ün konuşmasından ardından Şubemiz adına açıklamayı Şube Örgütlenme Sekreteri Mehmet YILMAZ okudu.

Açıklamada;

“2013 yılında Anonim Şirkete dönüştürüldükten sonra siyasi müdahalelere de açık hale getirilen ve  vatandaşa hizmet anlayışından uzaklaşıp kar hırsıyla önüne gelen firmayla anlaşma yapıp iş yükünü emekçisinin sırtına yıkan PTT yönetimi olduğu,

KESK HABER-SEN olarak kurumumuz emekçilerine,  işyerlerimize sahip çıkmaya devam edileceği” vurgulandı.

Açıklamanın tam metni aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

   Ülkemizin en köklü kamu kuruluşlarının başında gelen PTT bu güne kadar yurttaşların haber alma, iletişim, telefon, bankacılık, tebligat, internet  gibi ihtiyaçlarını karşılamıştır ve bu hizmetlerin bir kısmını da  yurttaşlara hizmet olarak vermeye devam etmektedir.

Ancak;  PTT 2013 yılında Anonim Şirkete dönüştürüldükten sonra siyasi müdahalelere de açık hale getirilmiştir. PTT vatandaşa hizmet anlayışından uzaklaşıp kar hırsıyla önüne gelen firmayla anlaşma yapıp iş yükünü PTT emekçisinin sırtına yıkmaktadır.

Kurumun, zamanında alınmayan önlemleri, had safhadaki personel ihtiyacı  ve  çalışma  politikası  sebebiyle, güncel kampanyalar sonucu  artan kargo ve posta iş yükü PTT emekçilerini ezmektedir.

Diyarbakır’da artan iş gücüne oranla personel alımı yapılmamakta ve var olan emekçi sayısının da fazla olduğu iddia edilmektedir. Artan iş yükü ve benimsenen personel politikası emekçiler arasında iş barışını bozmakta  kurumda huzursuzluk yaratmakta ve kurum aidiyeti giderek zayıflamaktadır. KESK HABER – SEN olarak PİDM’ de  yaşanan iş yükü ortamında kurum yöneticilerinin PTT emekçilerinin bir an önce iş ve devir bitsin diye emekçilerin kapasitelerini aşacak bir iş beklentisi içerisinde oldukları gözlemlenmiştir;  adeta insanları bir mekanik  cisim olarak görme anlayışı söz konusudur. Bu anlayış neticesinde PTT emekçileri, bulundukları gişelerde ve dağıtım alanlarında vatandaş ile karşı karşıya gelmekte; sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmakta ve can güvenlikleri tehlikeye girmektedir; Oysa PTT insan kaynakları politikaları arasında PTT emekçisinin vatandaş ile olası bir problem yaşamaması için sayfalarca misyon ve vizyon adı altında tanımlamalar vardır

En son olarak PTT de seferberliğin yürürlüğe girmesi ve PTT emekçisinin  çok zor şartlarda alabildikleri yıllık izinleri ikinci bir emre kadar durdurmaları bunun en somut örneğidir.

Alnının akıyla çalışan, asırlık kurumumuzun yüz akı ve vitrini olan dağıtıcılarımız “bak postacı geliyor selam veriyor” dillere destan şarkısıyla halkın gönlünde taht kuran emekçileri 21.yüzyılda adeta bir köle gibi çalıştırıp  emekçileri  ve vatandaşı karşı karşıya getirmektedir.  Bu hale getiren yöneticiler de yaptıklarından utanmalıdırlar.

KESK Haber-Sen olarak ilk baştan beri eşit işe, eşit ücret ilkemiz gereği  firma  çalışanı işçi arkadaşlarımızın yanında olduk. Aşırı iş yükü altında ezilen PTT emekçisi arkadaşlarımıza bazı iş yeri yetkilileri mevzuat dışında ve görev tanımı içerisinde olmayan işleri yaptırmaları gözlemlenmiştir. Bu da hizmet kalitesini düşürmektedir.

Diyarbakır da yaşanan olumsuzlukların ana sebebi de uzun süredir personel alımının yapılmamasıdır. PTT de iş çığırından çıkmıştır. Her defasında dediğimiz  gibi kuruma acil olarak personel alınmalı, deneyimli ve iş mevzuatını bilen işçi arkadaşlarımızın dağıtıcı olarak kadroya geçirilmesi gerekmektedir.  Liyakatın geçerli olduğu bir anlayışın hakim olması gerekirken,  birbiri ile çelişen yöneticiler  PTT   ana omurgasını oluşturan emekçilerin sorunlarını görmezden gelmektedir.

İşini layıkıyla yapmayan yöneticiler sebebiyle kurumun itibarı her geçen gün sarsılmaktadır. Bu kurum hepimizin kurumudur. Uluslararası çalışma koşulları, anayasamız ve mevcut kanunun ve mevzuatlar dışında emekçileri ezen davranışlar, kuruma ve Diyarbakır’a hiçbir şey kazandırmayacağı gibi kurumun kamuoyunda gün geçtikçe eriyen prestijini de giderek düşmesine neden olacaktır. Bizler daha önce Diyarbakır özelinde başmüdürlükle yapmış olduğumuz toplantı ve yazışmalarda durumun bu noktalara gelmemesi için uyarılarda bulunmamıza rağmen koltuk hırsı olanlar bu uyarıları dikkate almamakta ısrar ettiler.

KESK HABER-SEN olarak Türk Telekom sürecinde öngördüğümüz sürecin aynısının yaşanmakta olduğunu ve başta kurumumuz emekçilerine,  işyerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.11.12.2019

YAŞASIN KESK

YAŞASIN HABER-SEN

HABER-SEN 3 NOLU ŞUBE YÖNETİM KURULU

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − 7 =

Örnek Resim