Anasayfa / MANŞET / 3 NOLU ŞUBE BASIN AÇIKLAMASI

3 NOLU ŞUBE BASIN AÇIKLAMASI

HABER-SEN 3 Nolu Şubemiz(Diyarbakır) Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü önünde toplanarak PTT Emekçilerine Yönelik Saldırıları kınayan bir basın açıklaması yaptı.
Şube Başkanımız M.Sait BARAN’ın konuşmasından ardından Şube Sekreterimiz Sabri GÜNDÜZ basın açıklamasını okudu.

BASINA VE KAMUOYUNA

26.11.2018 tarihinde Kayapınar PTT Merkez Müdürlüğünün önünde mobil araçta çalışan PTT Emekçisi Şube Yöneticimiz, vatandaş tarafından fiili saldırıya uğrayarak darp edilmiştir.
Gün geçmiyor ki, PTT çalışanlarına yönelik şiddet haberleriyle sarsılmayalım!.. Defalarca yeterli güvenlik tedbirlerini alınmadığını, çalışanların can güvenliğinin olmadığını, PTT Genel Müdürlüğüne bildirmemize rağmen hala çalışanların güvenliği önemsenmeyip, PTT emekçileri güvensiz bir şekilde bir şekilde çalıştırılmaktadır.
Bizler artık her gün haber sitelerinde PTT emekçilerine yönelik şiddet, soygun, gasp ve cinayet haberleri duymak istemiyoruz.
KESK Haber Sen olarak uzun zamandır, şubelerin ıssız yerlerde açılmasının, tek personel çalıştırılmasının ve gerekli güvenlik önlemleri alınmamasının can ve mal kaybına yol açacağı konusunda PTT Genel Müdürlüğü’nü uyardık. Bu sorunu görüşmelerde de ayrıca dile getirdik. Ancak görülmektedir ki; PTT Yönetimi bu konuda gerekli tedbiri almamaktadır.
PTT Genel Müdürü nü DERHAL göreve çağırıyoruz.
PTT yönetimi insan hayatını hiçe sayan tek kişilik gişelerde çalışmaya son vermelidir.
PTT şubeleri kapatılmalı veya merkezi yerlere taşınarak mutlaka güvenlik görevlileri istihdam etmelidir.
PTT yönetimi güvenlik personel çalıştırılmadığı gibi kuruma hiçbir katlısı olmayan mobil taşıt ihalesi iptal ederek bu çalışma şekline son vermelidir.
Tüm ısrarlarımıza rağmen güvenlik önlemlerinin alınmamasının nedeni PTT Genel müdürlüğü ve AKP’nin tüccar zihniyetidir.
Kurum yöneticilerine, çalışanların sorunlarının çözümü noktasında “kâr”ı baz almayıp emekçilerin sesine kulak vermelerini ve bu türden yaşanacak kötü olayların sonlandırılması için gerekli tedbirleri almaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
PTT emekçilerinin canına bir zarar gelmesi halinde bunun tek sorumlusunun PTT Genel Müdürü olacağını buradan kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Şube yöneticimize ve akabinde PTT çalışanlarına yönelik yapılan tüm saldırıları KESK/Haber-sen olarak kınıyor, gereken önlemlerin alınması için PTT Yönetimini göreve davet ediyoruz.
Can güvenliğinden yoksun bir şekilde çalışan PTT Emekçisinin yanında olduğumuzu ve gerekli önlemler alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi buradan basına ve kamuoyuna duyuruyoruz. 05.12.2018

HABER-SEN 3 NOLU ŞUBE YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × one =

Örnek Resim