Anasayfa / MANŞET / 9 Ekim Dünya Posta Günü Kutlu Olsun…

9 Ekim Dünya Posta Günü Kutlu Olsun…

DÜNYA POSTA GÜNÜ

1874 yılında kurulan Dünya Posta Birliği’nin (Universal Postal Union-UPU) 246. kuruluş yıldönümünü ve Dünya Posta Gününü, PTT emekçileri bu yıl pandemi krizinde buruk anmaktadırlar.
Yaklaşık 3 yıldır UPU İdari Konsey Başkanlığı görevini yürüten Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi(PTT), ne yazıktır ki, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında, gerekli ve yeterli salgın önlemlerini alamadığı gibi, UPU ile Küresel Sendikalar Birliği (UNI) arasında pandemi döneminde alınması gerekli Covid-19 tedbirleri protokolünde yer alan önlemleri de tam olarak uygulamamıştır. Bu önlemlerin alınmasını isteyen ve bu talepleri dile getiren sendikamız üye ve şube yöneticilerini de pandemi döneminde sürgün ederek cezalandırmıştır.
PTT’nin salgın döneminde ne kadar gerekli bir kurum olduğu, zorlu ve ağır şartlarda kamusal hizmetin ne kadar gerekli olduğu net olarak görülmüştür. Bu nedenle, PTT biran önce UPU kriterlerinde de yer aldığı üzere ve diğer kurucu UPU üyesi ülkeler gibi asli görevlerini yerine getirmelidir. Anonim Şirket (A.Ş.) yapısından ve Türkiye Varlık Fonu Anonim Şirketi (TVF) bünyesinden çıkartılarak, nitelikli bir kamusal hizmet vermelidir.
PTT, yıllardır eksik personelle hizmet vermeye çalışmakta olup, personel eksikliği sebebiyle, kurumda özellikle dağıtımda ve gişe hizmetlerinde özveriyle çalışan PTT emekçilerini, her geçen gün artan iş yükü altında ezmektedir. UPU üyesi birçok Avrupa Posta Kuruluşu ise PTT’ den kat ve kat fazla personelle hizmet vermektedir. PTT emekçilerinin dayanacak gücü kalmamıştır. Birçok PTT şubesinde, pandemi döneminde bile tek kişi çalıştırılmaktadır. UPU’nun bu gün 246.Kuruluş yıldönümünde PTT emekçilerinin Sosyal ve Ekonomik hak kayıpları artmaktadır. PTT emekçilerinin dağıtımda kullandıkları ulaşım hakları ellerinden alınarak, pasoları gasp edilmiştir. PTT Müdürlüklerine liyakatsız, keyfi atamalar yapılarak kurumda iş barışı bozulmuştur.
Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen, işyerlerimizin geleceği için ve PTT emekçilerinin gelecek kaygılarını gidermek için umudumuzu kaybetmeden, Haber-Sen olarak mücadele etmeye ve gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.
UPU’nun 246. Kuruluş yıldönümü ve Dünya Posta Günü sebebiyle, başta tüm PTT emekçileri olmak üzere, posta hizmetlerinde emek veren tün çalışanların Dünya Posta Günü’nü kutlar, dünya genelinde COVİD-19 nedeniyle hayatını kaybeden posta emekçilerini saygıyla anarız.09.10.2020

Merkez Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + sixteen =

Örnek Resim