Anasayfa / Basın Açıklamaları / KESK Açıklamalar / Darbe Hukuku Kamu Emekçilerini Vuruyor!

Darbe Hukuku Kamu Emekçilerini Vuruyor!

Darbe girişimi engellendi ancak darbe hukuku devrede! 15 Temmuz darbe girişimi ve girişim sonrası siyasi iktidarın içine girmiş olduğu süreç önümüzdeki günlerin de gidişatını belirleyecektir. Bugün Türkiye bir yol ayrımındadır. Ya demokrasiyi ve özgürlükleri genişletilecek adımlar hızla atılacaktır. Ya da darbe girişimi bahanesiyle demokrasinin kırıntılarının dahi ortadan kaldırılacağı otoriter-totaliter rejim daha da güçlendirilecektir. Ne yazık ki ülkede son birkaç gün içinde yaşanalar darbe girişiminin engellendiğini ancak darbe hukukunun hızla devreye konulduğunu gösteren pek çok emareyi ortaya çıkarmıştır.

Mili Eğitim Bakanlığı’ndan Maliye’ye, TBMM’den İçişleri Bakanlığı’na hemen hemen tüm kamu kurumlarında on binlerce kamu çalışanı, sorgusuz sualsiz, ön soruşturma dahi yürütülmeden açığa alınmıştır. Açığa alma dalgasında fişleme, gizli tanık ifadesi gibi antidemokratik yöntemlere başvurulduğu görülmektedir.

Darbe girişimi hukuk-yargı yolunun kapatılması ile kamu emekçilerinin iş güvencesinin tamamen ortadan kaldırılmasının dayanağı haline getirilmek istenmektedir.

On binlerce kişinin hiçbir hukuki gerekçe ileri sürülmeden, hukukun en temel ilkeleri yok sayılarak bir anda açığa alınması kabul edilemez!

Az çok demokrasiden nasibini almış bir yönetimi darbe yönetimlerinden ayıran temel fark ayrımsız tüm yurttaşlara eşit mesafede olan bir hukukun üstünlüğünü tesis etmesi, temel hak ve özgürlükleri koruyarak güvence altına almasıdır.

KESK olarak, başta hükümet olmak üzere TBMM’deki siyasi partileri, darbe girişimine karşı yürütülen sürecin siyasi bir cadı avına dönmesinin engellenmesini, herkesin temel hak ve hukukunun korunmasını ve soruşturmaların evrensel hukuk ilkeleri içerisinde kalınarak yürütülmesini sağlamaya çağırıyoruz!

Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 4 =

Örnek Resim