Anasayfa / MANŞET / Diyarbakır PTT Emekçilerinin Dayanacak Gücü Kalmadı…

Diyarbakır PTT Emekçilerinin Dayanacak Gücü Kalmadı…

Haber-Sen  3 Nolu (Diyarbakır) Şubemiz bugün (24.07.2019) PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Diyarbakır’da yaşanan personel eksikliği ve Diyarbakır PTT Başmüdürünün sendikal ayrımcılık yapmasına karşı yapmış olduğumuz basın açıklaması metnini Şube Sekreterimiz Sabri GÜNDÜZ Okudu

Basın açıklamasını Şube Sekreterimiz Sabri GÜNDÜZ Okudu.

BASINA VE KAMUOYUNA

Diyarbakır PTT Baş Müdürlüğü bünyesinde çalışan kamu emekçilerinin iş yerlerinde yaşadıkları sorunlar içinden çıkılamaz bir hal almış, Posta Dağıtım ve Merkez Müdürlükleri personel yetersizliği nedeniyle çalışamaz duruma gelmiştir.

2 milyona yaklaşan nüfusa ve geniş yüzölçümüne sahip olan şehrimizde; nüfusun ve kentleşmenin artmasına paralel olarak personel istihdam etmesi gereken PTT, kar hırsına yenik düşerek bu konuya kayıtsız kalmaktadır. Kentin gelişimine uygun olarak artan hizmetlere çözüm bulamayan PTT yönetimi günü kurtaran uygulamalara başvurarak yapısal olan bu sorunlara çözüm bulmaya çalışmak bir yana personelin tam olduğunu aksine hiçbir eksikliğin olmadığını iddia etmektedir. PTT yönetiminin bu tutumu emekçileri ağır iş yükü altında bırakmış ve zaman zaman arkadaşlarımızın vatandaş ile karşı karşıya gelmelerine neden olmuştur. Artan iş yükünü yetiştiremeyen PTT emekçisi, her gün CİMER, BİMER ve İNFO’dan şikâyet edilmekte ve haklarında soruşturmalar açılmaktadır.

Diyarbakır Posta İşleme Dağıtım Merkezi’nde (PİDM) en son norm kadro çalışması 2009 yılında yapılmıştır. Bu norm kadro çalışmasında PİDM de norm kadro 145 olarak belirlenmiştir. Kentin büyümesi ve nüfusun artışı dikkate alındığında PİDM’de istihdam edilmesi gereken personel sayısının artması gerekirken,  aradan geçen 10 yıla rağmen istihdam edilen personel sayısı düşmüştür. Bu sürede iş yükü ve hizmetler artmasına rağmen buna denk düşen personel istihdam edilmemesi, adam kayırma gibi nedenlerle kamu emekçileri artan iş yükü altında ezilmiştir.  PTT yönetimi artan bu iş yükünü ve personel eksikliğini, kamu çalışanlarına mobbing uygulayarak,  güçlerinin ve performanslarının üzerinde sorumluluklar yükleyerek çözmeye çalışmıştır.  PİDM ve PTT merkezlerinde hizmetlerin aksamaması için emekçiler kanuni ve insani olan yıllık izinlerini dahi gönül rahatlığıyla kullanamamakta, personel izinleri bir sonraki yıla sarkmakta çoğu zaman da yanmaktadır.   PTT hizmet standartları belirlenirken, iş hacmini de dikkate almalı adaletli ve insanı normlar üzerinden ölçüm yapmalıdır.

Personel eksikliği nedeniyle yaşanan sorunlar Merkez Müdürlüklerimizde de aynı şekilde devam etmektedir. PTT Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl yayınladığı genelgeye göre PTT şubeleri tek memurla çalıştırılmaz denilmesine rağmen, birçok PTT şubesi tek memur ile çalıştırılmaktadır. Artan iş yükü ve hizmetlere tek başına yetişemeyen arkadaşlarımız yerlerinden hiç kalkamamakta, çoğu zaman insani olan ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır.  Vatandaş kuyruklarının oluştuğu PTT şubelerinde PTT emekçisi ile vatandaş sürekli olarak karşı karşıya gelmekte,  hatta birçok arkadaşımız darp edilip, hakaretlere maruz kalmaktadır.  Artık tek başına çalışan personelimizin can güvenliği de kalmamıştır.  2019 yılı tayin döneminde Diyarbakır’da çalışan 17 PTT emekçisinin il dışına tayini çıkarılırken diğer illerden Diyarbakır’a gelen personel sayısı sadece 5’tir. Personel sayısının tayinlerle birlikte artmasını beklerken, eksilen 12 kişinin iş yükü diğer emekçilerinin üzerine yığdırılmıştır.

Diyarbakır PTT Baş Müdürlüğü’ne, Merkez ve PİDM Müdürlüklerinde yaşanan bu sorunlar ve bunun çözümüne ilişkin KESK Haber-Sen olarak hazırladığımız detaylı bir rapor sunmamıza rağmen bu sorunların çözümüne ilişkin şu ana kadar hiç somut adım atılmamış hatta sorunlar daha da ağırlaştırılmıştır. Çözümsüz bırakılan bu sorunlar nedeniyle şu anda Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü’nde kaos yaşanmaktadır.   Kurum çalışamaz ve temel hizmetlerine yerine getiremez hale gelmiştir. Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü’nde sorunların muhatabı olan PTT başmüdürü sorunlara çözüm bulmak yerine sorunların derinleşmesine neden olmaktadır. Personel eksikliğini çözeceğine Genel Müdürlüğe şirin görünmek ve Başmüdürlük performans puanını düşürmemek adına personel istememektedir. Aynı başmüdür yandaş sendikanın yöneticisi gibi çalışmakta, yandaş sendikaya üye toplamakta, yandaş sendikanın yöneticileriyle yemeklere gitmekte ve onlarla birlikte gezip tozmaktadır.  Buradan PTT başmüdüre sesleniyoruz. Yandaş sendikanın çalışmalarına harcadığı performansı biz PTT emekçileri için harcaması sorunlarımızın çözümüne büyük bir katkı sunacaktır.

Var olan sorunlar sadece Biz KESK Haber Sen’in değil, tüm PTT emekçilerinin sorunudur. Bu konuda sadece bize değil işkolumuzda örgütlü olan diğer sendikalara da görev düşmektedir.  Sorunların çözümü için birlikte hareket etme adına görüştüğümüz diğer sendika yöneticilerinin, PTT emekçilerinin yaşadığı sorunlara çözüm bulma adına tavır almaları gerekirken,  PTT yönetiminin, biz emekçilerin sorunlarını görmezden gelen uygulamalarına karşı sessiz kalmayı tercih etmişlerdir.

KESK Haber-Sen Diyarbakır Şubesi olarak buradan yetkilileri sesleniyoruz.  PTT Şubelerinde kamu emekçilerini gözeten bir çalışma ortamı yaratılması ve halkımızın posta hizmetlerini sağlıklı bir şekilde alabilmesiiçin; insani çalışma koşullarının sağlanması ve iş yerlerimizin personel açığının giderilmesi gerekmektedir.  Bir insanın yapabileceğinden daha fazla iş yüküne sahip olan, bu iş yükü altında ezilen,  işleri yetiştiremediği için azarlanan, hakkında tutanaklar tutulan biz PTT emekçilerinin dayanacak gücü kalmamıştır. Bundan sonra yaşanacak sorunların tek sorumlusu; bu sorunlara çözüm üretmeyen ve buna  kulak  tıkayan Diyarbakır PTT Baş Müdürlüğüdür. Biz KESK Haber Sen olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ve çözülene dek mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi buradan PTT yönetimine ve kamuoyuna ilan ediyoruz.

YAŞASIN KESK

YAŞAŞIN HABER SEN

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

BASINA VE KAMUOYUNA ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ.. Batmanda Merkez PTT Müdürlüğünde çalışan güvenlik personeli ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 13 =

Örnek Resim