Anasayfa / MANŞET / GÖZALTILAR HUKUKSUZDUR, MUSA ÖZDEMİR YALNIZ DEĞİLDİR!

GÖZALTILAR HUKUKSUZDUR, MUSA ÖZDEMİR YALNIZ DEĞİLDİR!

Yargılandığı herhangi bir davası ya da soruşturması bulunmayan, önceki dönem Genel Başkanımız Musa Özdemir’in hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmasını kınıyoruz.
Musa Özdemir’in gözaltında olduğu saatlerde, Genel Başkanımız Mesut BALCAN Mersin’de yapılan basın açıklamasında, bu hukuksuzluğa son verilmesini istedi.

BASINA VE KAMUOYUNA

8 Ocak Cuma günü sabah saatlerinde önceki dönem Genel Başkanımız Musa Özdemir hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmıştır. Başkanımızın ev ve iş adresi belli olup çağrıldığında ifade verebilecek durumda iken kimsenin refakati olmadan hukuksuz bir şekilde evinin kapısı kırılarak içeriye girilmesi insani olmayan bir durumdur, bu şiddet yöntemini kınıyoruz.

Musa ÖZDEMİR’in yargılandığı herhangi bir davası ve soruşturması bulunmamakta ve fiilen memurluk görevini yapmaktadır. Sabaha karşı evi basılmadan, gözaltına alınmadan ifadesi alınabilirdi.

Kaldı ki her defasında ifade ettiğimiz ibi, üyelerimiz kendilerine çağrı yapıldığı takdirde savcılığa gidip ifadelerini verebilecek durumdadırlar. Nitekim Musa Özdemir de telefonla aranması üzerine kendisi ifade vermek için Emniyete gitmiştir. Ancak kolluk güçleri ısrarla sabahın erken saatlerinde veya gece yarısı ev baskınlarıyla gözaltı yönetimini olağan hale getirmiştir. Şüphesiz ki bu ısrar sadece muhaliflere değil, toplumun geniş kesimlerine verilmek istenen iktidara itaat edilmesi gerektiği” mesajının sonucudur. Şüphesiz ki bu mesaja verilebilecek en güçlü cevapta bütünlüklü ortak bir mücadale olacaktır. Toplumun ve emekçilerin sorunlarına çözüm üretemeyenler, eleştiriye ve muhalefete tahammül edemeyenler ısrarla çözümü baskıda ve sindirme politikalarında aramakta. Anayasal güvence altında olan sendikal faaliyetleri dahi suç saymakta, sendika üye ve yöneticilerini sürgün ve gözaltılarla cezalandırmaya, susturmaya çalışmaktadır. Sendikamızın onurlu mücadelesini hukuksuz gözaltı ve sürgünlerle susturamayacaklar. Bu saldırılar karşısında emek, demokrasi ve sendikal mücadelemizi daha da yükselteceğiz.

Hükümetin bu uygulamalarının anti demokratik olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Devletin ve onun yürütücüsü iktidar partisinin kendi ideolojik referansları doğrultusunda hareket etmekten vaz geçmesini, tüm yurttaşlara eşit mesafede, tarafsız ve demokratik bir siyaset izlemesi gerektiğini hatırlatıyoruz.

Haber-Sen olarak, yoksulluğa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, güvencesiz çalışmaya ve emeğin değerinin yok sayıldığı bu düzene karşı birlikte mücadele ettiğimiz önceki dönem başkanımızın bıraktığı yerden bir adım dahi geri gitmeyeceğiz Mücadelemizi onurla sürdüreceğiz. Emek demokrasi ve barış mücadelemizin önündeki hiç bir anti demokratik uygulamayı kabul etmiyoruz, iktidarların baskı politikaları ve hukuksuzlukları karşısında boyun eğmeyen bir geleneğin mirasını sürdürmeye devam edeceğiz.

Haber- Sen olarak, gözaltına alınan Önceki dönem Genel Başkanımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Böylesi hukuksuzluklara alışmayacağız. Haber-sen olarak İş kollarımızda çalışan emekçilerin haklarına sahip çıkacağımızın, emek, demokrasi ve barış mücadelemizi toplumun geniş kesimleriyle birlikte kararlılıkla sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Tüm hukuksuzluklar son bulacak, siz gideceksiniz ve biz kalacağız.

Biz kazanacağız.

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ YAŞASIN KESK, YAŞASIN HABER-SEN

 

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 8 =

Örnek Resim