Anasayfa / MANŞET / Gözaltına Alınan Arkadaşlarımız Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

Gözaltına Alınan Arkadaşlarımız Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

Hukuksuzluk ve keyfilik tüm hızıyla devam ediyor. Her güne yeni baskılarla, yeni gözaltı ve tutuklama haberleri ile uyanır hale geldik.

Ankara’da bu sabah aralarında üyelerimizin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında konfederasyonumuz eski MYK üyesi, sendikamız TÜM BEL-SEN eski MYK üyesi ve şube başkanı ile EĞİTİM SEN üyesi toplam 5 arkadaşımız bulunmaktadır.

Gözaltına alınanların tamamının adresleri belli olup çağrılma durumunda ifade verecek kişilerdir. Arkadaşlarımızın 2016 yılında sendikamız SES’in sağlık ve yaşam hakkını savunmak amacıyla aldığı kararla yapılan ve çok sayıda kurumun desteklediği, Ankara Sakarya Caddesinde gerçekleştirilen ve barış talebinin ifade edildiği Beyaz Bayrak eylemine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları tahmin edilmektedir. Aynı kapsamda daha önce de benzer operasyonlarla arkadaşlarımız gözaltına alınmış ve serbest bırakılmışlardı.

Ancak iktidar gözaltı ve tutuklamalar yoluyla muhalif kesimleri sindirmeyi, korku dalgası yaratmayı hedeflediğinden gözaltı ve tutuklama politikasını özellikle ve sistematik olarak uygulamaktadır. İktidarlarını sürdürmek ve faşizan politikalarına meşruiyet kazandırmak için demokratik eylem ve etkinliklere katılmamız yasadışı faaliyetlermiş gibi sunuluyor. Oysa basın açıklamalarına, mitinglere katılım, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki paylaşımlar ve benzeri demokratik eylem ve etkinlikler anayasa ile güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükler kapsamındadır.

Barış talebi suç unsuru olarak görülmesi kabul edilemez. Ülkemizde ve bölgemizde çatışmaların her gün biraz daha tırmandığı bir süreçte barış talebini dile getirmek kadar insani başka hangi talep olabilir! Emekçiler dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da bedeli ne olursa olsun barış için mücadele edecektir.

Bir kez daha ifade ediyoruz; göz altılarla, tutuklamalarla bizleri emek, demokrasi ve barış mücadelesinden alıkoyamayacaksınız!

Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir.

YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 1 =

Örnek Resim