Anasayfa / MANŞET / Gözaltına Alınan Arkadaşlarımız Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

Gözaltına Alınan Arkadaşlarımız Derhal Serbest Bırakılmalıdır!

Hukuksuzluk ve keyfilik tüm hızıyla devam ediyor. Herhangi bir soruşturmada çağrı ile ifade alma neredeyse tarihe karışmış durumda! Savcılar adresi belli olan ve çağrıldığında rahatlıkla gidip ifade verebilecekleri dahi gece yarısı, sabahın erken saatlerinde ev baskınlarıyla gözaltına almayı temel yöntem olarak kullanmaktadırlar.

Bu sabaha benzer bir gözaltı operasyonu ile başladık. Adresleri belli olup çağrılma durumunda ifade verecek durumdaki Konfederasyonumuz disiplin kurulu üyesi Doktor Onur Naci Karahancı, sendikamız TÜM BEL-SEN eski şube yöneticilerinden Cebrail Arslan ve demokratik kitle örgütü aktivistlerinden Feryal Yazıcı gözaltına alınmışlardır.

Arkadaşlarımızın 2016 yılında sendikamız SES’in sağlık ve yaşam hakkını savunmak amacıyla aldığı kararla yapılan ve çok sayıda kurumun desteklediği, Ankara Sakarya Caddesinde gerçekleştirilen ve barış talebinin ifade edildiği Beyaz Bayrak eylemine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alındıkları söylenmektedir.

Basın açıklamalarına, mitinglere katılım, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındaki paylaşımlar ve benzeri demokratik eylem ve etkinlikler anayasa ile güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükler kapsamındadır. Bu nedenle değil gözaltına alınmak, soruşturma açılması dahi anayasa ihlalidir.

Anayasa Mahkemesinin aynı kapsamda bir sendika üyemizin açtığı davada verdiği kararın üzerinden daha birkaç gün geçmeden savcılığın verdiği bu gözaltı kararı düşündürücüdür. Kamuoyunda giderek yaygınlaşan “Anayasaya ve Anayasa Mahkemesi kararlarına mahkemelerin, savcılıkların direnç gösterdiği, bu konuda iktidarın yargı üzerinde baskı oluşturduğu” şeklindeki kanı ve kaygının haklı olduğu anlaşılmaktadır.

Kaldı ki, aynı soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınanlar ifadeleri alınarak serbest bırakılmışlardır. Bu arkadaşlarımız da çağrılarak ifadeleri alınabilirdi. Yine gözaltının tam da bayram öncesine denk getirilmesi ayrı bir mağduriyetin yaşatılmaya çalışıldığını düşündürmektedir.

Gözdağı ve yıldırma amacıyla yapılan bu tür operasyon ve uygulamalara son verilmelidir.

Arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Derhal serbest bırakılmalıdırlar.

KESK YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + 6 =

Örnek Resim