Anasayfa / MANŞET / HER RESMİ TATİL DÖNEMİNDE YAŞADIĞIMIZ SORUNLARA KARŞI İŞ BIRAKIYORUZ…

HER RESMİ TATİL DÖNEMİNDE YAŞADIĞIMIZ SORUNLARA KARŞI İŞ BIRAKIYORUZ…

HER RESMİ TATİL DÖNEMİNDE  YAŞADIĞIMIZ SORUNLARA KARŞI İŞ BIRAKIYORUZ…

Ulusal Bayram olan 29 Ekim dolayısıyla, 2429 sayılı kanunda “1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü ulusal bayramdır. Türkiye’nin içinde ve dışında devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00’dan itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder” hükmü bulunmasına rağmen PTT genel müdürlüğünün 25.10.2019 tarihli tebliğinde 28 Ekim pazartesi günü yani bugün “tam gün dağıtım hizmeti yürütülecektir” şeklinde dağıtım merkezlerine gönderdiği tebliğ hukuka, eşitlik ve adalete aykırıdır.

Dağıtımda saldırıya uğrayan iş yoğunluğu ve personel eksikliğinden dolayı zaten çok çalışmakta olan PTT emekçileri bu şekilde kuralsız ve keyfi uygulamalar nedeniyle bayramda da çalışmaya zorlandığı için emek sömürüsü kat be kat artmaktadır.

“Artan devir oranlarının asgariye indirilmesi” gerekçesiyle kanunda bayram olarak belirlenen günde PTT emekçisinin işe çağrılması haklı bir temeli bulunmamaktadır. Devir oranlarının artmasının sorumluluğu personele yüklenmekte her bayramda her resmi tatilde bu hakları elinden alınan emekçiler ulusal bayramda da çalışmaya zorlanmaktadır.

PTT Genel Müdürlüğü’nün bu keyfi uygulamalarına karışı Cuma günü (25.10.2019) PTT Genel Müdürlüğünün önünde yaptığımız basın açıklaması sonrası Genel müdürlük, 29 Ekim günü çalışma dayatmasından vazgeçmiş ancak 28 Ekim günü saat 13.00’dan sonraki çalışma dayatması ise devam etmektedir.

PTT Genel Müdürlüğünün, 28 Ekim günü saat 13.00’dan sonra çalışma dayatmasıyla birlikte bazı illerde ise servislerin saat 13.15,den sonra kaldırılacağına dair yazılar sendikamıza ulaşmaktadır. Bir taraftan çalış derken diğer taraftan servis saatlerinin geriye çekilmesi PTT yönetiminin kafasının da karışık olduğunu göstermektedir. Ancak bu kafa karışıklığı her durumda emekçiyi mağdur etmektedir.

PTT Genel Müdürlüğünün doğru olmayan bu uygulamasına karşı, yasal tatil hakkımızın olduğu bu gün bizlere dayattığı çalışma zorunluluğuna karşı İŞ BIRAKIYORUZ.

Sendikamızın iş bırakma eylemlerinden dolayı, iş bırakan hiçbir emekçi arkadaşımız ceza almamıştır. Bununla ilgili Danıştay kararları ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler eylemlerimizin yasal dayanakları ve güvenceleridir.Yapacağımız iş bırakma eylemine tüm emekçi arkadaşlarımızı katılmaya davet ediyoruz. İş bırakma eyleminden dolayı iş yerlerinde yaşayabilecekleri olası sorunlara ilişkin yanlarında olduğumuzu ve üyemiz olsun veya olmasın tüm PTT emekçilerinin rahatlıkla bizlere ulaşabileceklerini de bilmelerini istiyoruz.28.10.2019

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − seventeen =

Örnek Resim