Anasayfa / MANŞET / ITUC Genel Başkanı ve Genel Sekreteri’nden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Mektup!

ITUC Genel Başkanı ve Genel Sekreteri’nden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Mektup!

 

Ayuba Wabba (ITUC Genel Başkanı)

Sharan Burrow  (Genel Sekreter)

Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Türkiye Cumhuriyeti

İnönü Bulvarı No 42

06520 Emek

Ankara, Türkiye

Sayın Bakan

Tüm dünyada 331 üye örgütüyle 207 milyondan fazla emekçiyi temsil eden Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) hükümetinizi üyemiz olan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) iç işleyişine müdahale etmeyi bırakmaya çağırmaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kamudan ihraç edildikleri gerekçesiyle KESK Eş Başkanları Sayın Mehmet Bozgeyik ve Sayın Aysun Gezen’in toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Konfederasyonu temsil etmesine imkan sunmayı reddettiği bilgisini edindik.

Türkiye Uluslararası Çalışma Örgütü’nün örgütlenme özgürlüğüne ilişkin olan ve her çalışanın sendika kurma ve istediği sendikaya üye olma hakkını açık bir şekilde düzenleyen 87 Nolu Sözleşmesini onaylamıştır. 87 Nolu Sözleşme’nin 3. Maddesi “Çalışanların ve işverenlerin örgütleri tüzük ve iç yönetmeliklerini düzenlemek […] hakkına sahiptirler” ve “Kamu makamları bu hakkı sınırlayacak veya bu hakkın yasaya uygun şekilde kullanılmasına engel olacak nitelikte her türlü müdahaleden sakınmalıdırlar”demektedir.

Ayrıca, “ILO Standartları Uygulama Komitesi’nin” geçen Haziran ayında Türkiye’nin 87 Nolu Sözleşme bakımından durumunu ele alırken gerçekleşen görüşmeleri dikkatinize sunmak isterim. İlgili oturumda, 87 Nolu Sözleşme’nin 3. Maddesine aykırı olarak kamu makamlarının sendikaların iç işleyişine aşırı müdahalesi ile ilgili hükümetinize defaatle Sözleşme ve Tavsiye Kararlarının Uygulanmasına ilişkin Uzmanlar Komitesi’nin tavsiyelerine uyması çağrısında bulunulmuştur.

ITUC hükümetinizin uluslararası arenada bulunduğu taahhütlere aykırı bir şekilde Türkiye’de devam eden sendikal haklara yönelik sistematik ihlallere ilişkin bir kez daha derin kaygılarını ifade etmektedir. KESK’in üyelerini temsil etme konusunda istediği kişiyi bildirebildiğini teyit etmenizi dört gözle bekliyoruz.

Saygılarımla,

Ayuba Wabba (ITUC Genel Başkanı)

Sharan Burrow (Genel Sekreter)

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − 13 =

Örnek Resim